На Youtube заблокували майже 500 каналів про «біолабораторії» та «радіокерованих гусей»

На Youtube заблокували майже 500 каналів про «біолабораторії» та «радіокерованих гусей»

Укрінформ
На вимогу Служби безпеки України заблоковані майже 500 проросійських Youtube-каналів з фейками про “біолабораторії” та радіокерованих гусей, що мали більш як 15 млн підписників.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Безглузді фейки про “біолабораторії” та радіокерованих гусей, ненависть до українців і рафінована брехня для своїх громадян. Саме за такою формулою діє російська пропаганда, генеруючи безкінечний потік омани”, - йдеться в повідомленні.

Кіберфахівці СБУ затримують ворожих агітаторів та агентів, нейтралізують кібератаки та викривають російські фейки.

Так, на вимогу СБУ заблоковано майже 500 проросійських Youtube-каналів з аудиторією більше 15 млн підписників. Передано на блокування 1529 Telegram-каналів і ботів, 426 акаунтів в Instagram, 93 – у Facebook, 1050 – в TikTok.

Кожен українець може долучитися до інформаційної боротьби, надсилаючи на офіційний чат-бот t.me/Traitor_Search_bot інформацію про інтернет-агентів, які передають ворогу важливі дані або поширюють у соцмережах контент на підтримку загарбників.

“Пам’ятайте, що інформація – це також зброя. Тримаємо стрій і захищаємо Україну разом!”- закликали в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України попередив, що російські ЗМІ вдалися до чергових маніпуляцій на темі так званих американсько-українських біолабораторій, поширивши фейк про "таємний документ Міністерства оборони України".

Також росія звинувачувала Україну у створенні біолабораторій за підтримки американських фармацевтичних компаній Pfizer, Moderna і Merck.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-