Джонсон пішов би у відставку, якби довелось поступитися підтримкою України

Джонсон пішов би у відставку, якби довелось поступитися підтримкою України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пішов би у підставку, якби обставини змусили його поступитися підтримкою України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Відповідаючи на запитання про те, чи є якісь принципові питання, через які він розглядав би відставку, Джонсон сказав, що якби йому довелося відмовитися від підтримки України, «тому, що це стало занадто важко або витрати були б занадто великими», він би звільнився.

Він сказав, що розглядає мораль як частину лідерства.

Читайте також: Британія готова допомогти в розмінуванні Чорного моря - Джонсон

Джонсон також зазначив, що «психологічна трансформація» в його характері «не відбудеться» після його поразок на проміжних виборах.

Прем’єр сказав у програмі Today на BBC Radio 4, що він «покірно і щиро» сприймає критику. Але він також повинен розрізняти «критику, яка дійсно важлива, і критику, яка не має значення».

Поразки на проміжних виборах у Вейкфілді та Тівертоні та Хонітоні у п’ятницю відбулися після того, як прем’єр-міністр зіткнувся з критикою щодо дій влади під час карантину, швидким зростанням інфляції та меншою, ніж очікувалося, перемогою у вотумі довіри його власних депутатів.

Читайте також: Просування військ рф в Україні може сповільнитися через брак ресурсів - Джонсон

Виступаючи на зустрічі глав урядів країн Співдружності в Руанді, Джонсон неодноразово говорив, що політика важливіша за звинувачення щодо його поведінки.

Джонсон сказав, що виборцям «набридло слухати розмови про мене» і замість цього вони хочуть зосередитися на вартості життя, економіці та «протистоянні насильству та агресії» в Україні.

Інтерв’ю прем’єр-міністра відбулося після того, як двоє депутатів-торі, які критикували результати його лідерства, заявили, що можуть балотуватися на виборах до комітету, який проводить змагання за лідерство партії, а один сказав, що підтримає зміну правил, щоб дозволити провести другий вотум довіри.

Читайте також: Джонсон відновлюється після невеликої операції

Як повідомляв Укрінформ, перше голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду.

Як повідомлялося, Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-