Зловмисник за допомогою DeepFake видав себе за Кличка і поговорив з мерами Берліна і Мадрида

Зловмисник за допомогою DeepFake видав себе за Кличка і поговорив з мерами Берліна і Мадрида

Укрінформ
Зловмисник під виглядом Київського міського голову Віталія Кличка поговорив у ZOOM з мерами Берліна і Мадрида.

Як передає Укрінформ, про це сам Кличко повідомив у Телеграмі.

За словами мера Києва, "ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах - зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали".

Як зауважив Кличко, вчора нібито від його імені мерам кількох європейських столиць з фальшивої поштової адреси розіслали запити на спілкування через ZOOM. "Оскільки наші друзі реагують оперативно і підтримують нас, мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. І за допомогою технології DeepFake з ними говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка", - зазначив він.

Читайте також: Ворог посилив обстріли Харкова і атакує місто фейками

На переконання Кличка, "правоохоронці повинні розслідувати таку "діяльність". Якщо треба - залучити іноземних фахівців".

"До речі, - підкреслив мер Києва, - гібридна війна, дезінформація з боку росії - одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня".

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попереджає про ймовірну хакерську атаку, спрямовану на операторів та провайдерів телекомунікацій України. Листи надходять з електронної адреси в домені gov.ua (вірогідно, скомпрометованої) та мають вкладення "Алгоритм дій членів сім’ї безвісти відсутнього військовослужбовця LegalAid.rar", захищене паролем. Зазначений RAR-архів містить документ "Алгоритм_LegalAid.xlsm", відкриття якого призведе до завантаження та запуску шкідливої програми DarkCrystal RAT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-