У Херсоні росіяни зламали хребет 70-річній журналістці через відмову здати український паспорт

У Херсоні росіяни зламали хребет 70-річній журналістці через відмову здати український паспорт

Фото
Укрінформ
Літню журналістку і волонтерку з Херсона жорстоко побили окупанти, бо вона не хотіла віддавати українського паспорта. У жінки був переламаний хребет та важкі забої голови.

Про це повідомляє у Фейсбуці Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна Тетяна Антонюк ледь змогла залізти до автівки і втекти з ворожого блокпосту. Евакуаційним потягом у важкому стані вона дісталася до Львова, де була госпіталізована до лікарні Святого Луки. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги. Аби Тетяна ходила, нашим нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику, іншими словами - ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент», - йдеться в повідомленні.

В медзакладі зазначають, що до травня Антонюк категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку.

Читайте також: Херсонців закликають не ділитись з росіянами інформацією про квартири сусідів

Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Окупанти відібрали у них всі цінні речі. Коли жінка відмовилася віддавати українського паспорта - це була її принципова позиція як українки - почали бити. Втекти їй вдалося дивом.

До лікарні у Львові вона потрапила вкрай у важкому стані, проте операція минула успішно.

«Херсонка Тетяна вже підводиться з ліжка і налаштована рішуче. Каже: лікуватися довго не буде, адже відлежуватися немає часу – потрібно волонтерити!», - додали в лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкриють Національний реабілітаційний центр, аналогів якому немає у Європі. За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни.

За час повномасштабної війни до лікарень Львова евакуювали понад три тисячі поранених українців, які стали жертвами російської агресії. В основному, це пацієнти, які втратили кінцівки внаслідок мінно-вибухових травм, а також люди з важкими осколковими пораненнями, складними опіками, контузіями, втратою зору… Тут, у віддалених від прифронтової зони лікарнях, вони отримують лікування і реабілітацію, а тих, кому це потрібно, відправляють за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-