Розвідка: сьогоднішні ракетні удари – масштабна провокація рф з метою втягнення білорусі у війну

Розвідка: сьогоднішні ракетні удари – масштабна провокація рф з метою втягнення білорусі у війну

Укрінформ
Сьогоднішні ракетні удари з території білорусі – масштабна провокація рф з метою подальшого втягнення білорусі у війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

«У ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники «працювали» безпосередньо з території білорусі. Для цього було задіяно шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України. Бомбардувальники злітали з аеропорту «Шайковка» калузької області рф. Далі через територію калузької та смоленської областей входили в повітряний простір білорусі. Після пуску ракет повертались в аеропорт «Шайковка» на території рф. Удар наносився по Київській, Чернігівській, Сумській областях», - повідомляють у ГУР.

У відомстві зазначають, що це перший випадок проведення авіаудару по Україні безпосередньо з білоруської території.

«Сьогоднішній обстріл напряму пов’язаний з намаганнями кремлівської влади втягнути білорусь у війну в Україні в якості безпосереднього учасника», - наголосили у розвідці.

Читайте також: Україна під ракетними обстрілами – ситуація у регіонах станом на ранок

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація планує здійснити підрив будинків у Мозирі. У розвідці додають, що ці провокації можуть бути подані як відповідь України на проведені авіаудари 25 червня.

Вранці російські загарбники обстріляли ракетами Житомирщину, Львівщину та Чернігівщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-