Інформаційна безпека під час війни

Інформаційна безпека під час війни

Укрінформ
24 червня, 12:30 - брифінг на тему: «Інформаційна безпека під час війни».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

 Спікер: Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

 Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

 Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Євроінтеграційні реформи України передбачають зміни до медійного законодавства — МКІП

Реформи, які впроваджуватиме Україна на шляху до вступу в Європейський Союз, передбачають зміни до медійного законодавства для приведення його у відповідність до стандартів ЄС.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Впевнений, що реформи, які будуть здійснювати у зв'язку з євроінтеграцією, докорінно змінять Україну, допоможуть, в тому числі, змінити медійне законодавство України, наблизивши його до стандартів Європейського Союзу", - зауважив він.

Шевченко додав, що йдеться про імплементацію положень директиви Європейського парламенту та Ради Європи про аудіовізуальні медіапослуги. "Тобто це те, що у нас називається законом про телебачення і радіомовлення... Давно маємо в планах імплементувати, а точніше - наблизити українське законодавство до правил Європейського Союзу. Тепер я впевнений, це буде зроблено", - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

МКІП наполягатиме на розширенні кількості російських телекомпаній, що підпадають під санкції ЄС

Міністерство культури та інформаційної політики наполягатиме на розширенні кількості російських телекомпаній та пропагандистів у наступних пакетах санкцій Євросоюзу.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Цими днями набув чинності шостий пакет санкцій Євросоюзу, де під них потрапили три великі мовники: «росія РТР/РТР Планета», «росія 24/Russia 24» та Міжнародний ТВ-центр... Ми точно не збираємося зупинятися на цьому санкційному пакеті і наполягатимемо на включенні в наступні пакети інших російських телекомпаній та російських пропагандистів, оскільки санкції - це важливо", - сказав Шевченко.

Він додав, що важливо і притягнення до відповідальності і доведення участі російських пропагандистів у розпалюванні війни.

Як повідомлялося раніше, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації та білорусі, який, серед іншого, передбачає призупинення мовлення трьох російських медіа, що перебувають у державній власності: «росія РТР/РТР Планета», «росія 24/Russia 24» та Міжнародного ТВ-центру. Також санкції поширюються на Національну державну телерадіокомпанію республіки білорусь «белтелерадиокомпания» і провідного оператора телекомунікаційних послуг міністерства оборони рф АТ «Воентелеком». У Європі вже більш як 30 країн блокують російську пропаганду, зокрема мовлення телеканалів рф.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-