Освіта в Національній академії СБУ: умови вступу

Освіта в Національній академії СБУ: умови вступу

Укрінформ
24 червня, 12:00 - пресконференція на тему: «Освіта в Національній академії СБУ: умови вступу».

Організатор: Національна академія Служби безпеки України.

Учасники: Андрій Черняк - ректор Національної академії СБ України, доктор юридичних наук, доцент; Лариса Комарова - директор Навчально-наукового інституту інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій, доктор технічних наук, професор, лауреатка державної премії в галузі науки і техніки України; Юліана Найдьон - заступник директора Навчально-наукового інституту інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій, доктор юридичних наук, доцент; Анатолій Гуз - завідувач кафедри організації захисту інформації з обмеженим доступом інституту, доктор історичних наук, професор; Олександр Юдін - професор кафедри кібербезпеки центру кібербезпеки Інституту, доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії України у галузі науки і техніки; Дмитро Беседа - відповідальний секретар Приймальної комісії Національної академії СБ України, кандидат юридичних наук, модератор.

Коротко.  Структурний підрозділ Національної академії Служби безпеки України – Навчально-науковий інститут інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій в умовах збройної агресії продовжує готувати фахівців з інформаційної та кібербезпеки. Учасники заходу проінформують про набір на навчання за двома рівнями вищої освіти на спеціальності:

081. Право, право інформаційної безпеки (бакалавр);

081 Право, інформаційне право (магістр);

256.04. Національна безпека, організація захисту інформації з обмеженим доступом (бакалавр/магістр);

256.04. Національна безпека, кіберзахист інформаційних ресурсів (бакалавр).

256.04 . Національна безпека, кіберзахист у сфері інформаційних технологій та кіберпросторі (магістр).

Більше інформації на  сайті Академії СБУ:   www.academy.ssu.gov.ua 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Абітурієнти зможуть поставити питання в чаті трансляції на YouTube.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували можливості для навчання у сфері інформаційної та кібербезпеки в Нацакадемії СБУ

В Укрінформі презентували можливості для навчання в Навчально-науковому інституті інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій Національної академії СБУ.

Про спеціальності та напрямки підготовки на пресконференції розповіла директор Навчально-наукового інституту інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій, доктор технічних наук, професор Лариса Комарова.

"Навчально-науковий інститут інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій є структурним підрозділом Національної академії СБУ, де готують здобувачів вищої освіти за кошти фізичних та юридичних осіб — майбутніх фахівців з інформаційної та кібербезпеки, а також охорони державної таємниці. Підготовка фахівців для сфери оборони та безпеки є одним з пріоритетних напрямів діяльності Національної академії СБУ", - сказала Комарова.

Вона поінформувала, що Інститут здійснює підготовку фахівців за спеціальністю 081 право — на бакалаврському рівні за програмою "Право інформаційної безпеки", на магістерському рівні — "Інформаційне право".

А також за спеціальністю 256.04 "Національна безпека": на бакалаврському рівні — кіберзахист інформаційних ресурсів, організація захисту інформації з обмеженим доступом. На магістерському рівні — кіберзахист у сфері інформаційних технологій та кіберпросторі, організація захисту інформації з обмеженим доступом.

В Інституті діє вісім кафедр у складі Центру кібербезпеки та Центру стратегічних комунікацій.

Комарова розповіла, що підготовка фахівців Інституту проходить на базі спеціалізованих центрів лабораторій безпеки інформаційно-комунікаційних систем та комплексних систем захисту інформації, які оснащені сучасною технікою та ліцензійним програмним забезпеченням.

Також є віртуальна лабораторія, запускається кіберполігон, де є можливість моделювати кібератаки та здійснювати їх відбиття, виявляти вразливості програмного забезпечення, відновлювати вражені інфраструктури тощо.

Так інститут здійснює підготовку з таких напрямків, як безпека інформаційних та комунікаційних систем; криптографічний та стеганографічний захист інформації, нормативно-правове та технічне забезпечення інформаційної безпеки, охорона державної та комерційної таємниці, побудова систем захисту інформації, управління в кризових ситуаціях та багато іншого.

Також, за словами директора Інституту, на базі Національної академії СБУ згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між СБУ та компанією CISCO Systems відкрито Мережеву академію CISCO національної академії СБУ.

Комарова наголосила, що фахівці з національної безпеки можуть отримати роботу як у силових та спеціалізованих структурах, СБУ, антикорупційних органах, так і в державних організаціях як фахівці національної безпеки, військових структурах, можуть бути спеціалістами з систем безпеки, менеджерами з безпеки на підприємствах тощо.

На базі Інституту здійснюється підготовка офіцерів запасу, студенти мають можливість на договірних засадах пройти дворічне навчання та отримати військову спеціальність і звання “молодший лейтенант запасу”.

Як повідомив на пресконференції відповідальний секретар приймальної комісії Національної академії СБУ Дмитро Беседа, спеціальні умови для вступу в академію на бакалаврат передбачені для військовослужбовців, які беруть участь у військових діях та проходять на даний час службу в лавах ЗСУ. На магістратуру - військовослужбовці або учасники бойових дій мають право вступу за фаховим іспитом у формі індивідуальної співбесіди.

Він нагадав, що з 27 червня розпочинається реєстрація вступників для складання магістерського тесту навчальної компетентності та магістерського комплексного тесту.

"Цю реєстрацію здійснюють приймальні комісії, тому вступнику необхідно звернутися до приймальної комісії, надати відповідні документи і чекати екзаменаційний аркуш з логіном та пін-кодом для здачі тесту", - сказав Беседа.

Для вступу на бакалаврат реєстрація електронних кабінетів в системі ЄДЕБО розпочнеться з 1 липня.

Беседа додав, що вступні випробування, які проводить Нацакадемія СБУ, відбудуться в серпні-вересні за окремим графіком, про що вступників, які подали документи в електронному вигляді, буде повідомлено додатково.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-