Кривий Ріг даватиме п'яту частину ВВП України - Вілкул

Кривий Ріг даватиме п'яту частину ВВП України - Вілкул

Укрінформ
З огляду на те, що російські загарбники зруйнували низку українських промислових міст, Кривий Ріг забезпечуватиме п’яту частиною внутрішнього валового продукту нашої країни.

Таку думку висловив в інтерв’ю Суспільному начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає кореспондент Укрінформу.

“Кривий Ріг - найбільший промисловий центр в Україні був і до війни. Ми завжди були близько 10% ВВП. А зараз, після руйнації таких промислових міст, як Маріуполь, Харків, який частково зруйнований, інших міст, - Кривий Ріг буде п'ятою частиною ВВП нашої країни”, - сказав Вілкул.

За його словами, більшість підприємств у регіоні працює на 40-70% від довоєнних потужностей.

Читайте також: У Кривому Розі перебуває майже 60 тисяч вимушених переселенців - Вілкул

Водночас, на думку очільника міста, Кривий Ріг може становити “інтерес” для військових рф як це ворота до центральної України для угруповання агресорів, що вийшло з Криму.

Вілкул також розповів, що повномасштабне вторгнення стало для нього несподіванкою: “Я був серед тих, хто не вірив, що росія в ХХІ столітті в центрі Європи розпочне повномасштабну війну. Причому поводяться вони гірше за нацистів у Другу світову. Бомблять мирні міста, вбивають дітей...”.

Читайте також: Лінію фронту відсунули від Кривого Рогу, але були спроби штурму – Вілкул

Як повідомлялося, Національний банк України оцінив скорочення економіки унаслідок російського вторгнення щонайменше на третину у порівнянні з довоєнними показниками.

За даними НБУ, станом на кінець квітня кількість підприємств, які повністю зупинили діяльність, скоротилася до 17% проти 32% на початку повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-