США можуть відправити спецпризначенців для охорони посольства у Києві – WSJ

США можуть відправити спецпризначенців для охорони посольства у Києві – WSJ

Укрінформ
У військових і дипломатичних колах Сполучених Штатів розглядаються плани відправлення до Києва військ спецпризначення США для охорони посольства, яке знову відкрилося в українській столиці.

Про це повідомляє в неділю The Wall Street Journal із посиланням на представників американської адміністрації, передає Укрінформ.

«Президентові Байдену наразі не подали (на розгляд – ред.) такої пропозиції. Однак, якщо він її схвалить, військові будуть розгорнуті лише для оборони й безпеки посольства, яке знаходиться в зоні досяжності російських ракет», - зауважили представники адміністрації США.

Таким чином, президент Байден вимушений буде обирати між уникненням військової присутності США в зоні бойових дій та обґрунтованою загрозою безпеці американських дипломатів. Поки що Держдепартамент США забезпечує безпеку посольства силами корпусу охорони Служби дипломатичної безпеки.

Читайте також: Посольство США офіційно поновило роботу у Києві

Як повідомлялося, президент США Джо Байден неодноразово заявляв про важливість уникнення залучення американських військ до подій в Україні, де росія розв’язала пряму збройну агресію. У Білому домі це пояснюють необхідністю запобігти, щоб війна в Україні не переросла в протистояння між двома ядерними державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-