росія залучає до війни проти України неонацистів - Spiegel

росія залучає до війни проти України неонацистів - Spiegel

Укрінформ
Хоча росія проголошувала однією з цілей війни проти України «денацифікацію», вона сама залучає до бойових дій своїх неонацистів.

Про це повідомляє Spiegel із посиланням на доповідь Федеральної розвідувальної служби (BND), передає Укрінформ.

Згідно з конфіденційною доповіддю BND, проти України воюють численні російські праві екстремісти та неонацисти. Серед них члени таких угруповань, як «російська імперська ліга» та «Русич», відомі своїми правоекстремістськими поглядами.

Крім того, як зазначається, москва використовує принаймні одну «правоекстремістську особу» в своїх цілях, проте хто ця особа, не вказано.

Аналітики наголошують, що співпраця з такими угрупованнями та особами «зводить до абсурду імовірну причину війни, так звану «денацифікацію» України».

Читайте також: Буданов: путін в абсолютному глухому куті - він не може зупинити війну і не може її виграти

Видання зазначає, що до бойових дій залучені також «російський імперський легіон», воєнізований підрозділ правоекстремістського угруповання «російські імперські рухи». Ці бойовики вже воювали на російському боці на сході України в 2014 та 2015 роках, зазначається у статті.

Повідомляється також, що бойовики угруповання «Русич», яке пов'язують з російським найманським угрупованням «Вагнер», також воювали на сході України в 2014 та 2015 роках. Ймовірно, «Русич» долучився до бойових дій на території України не пізніше початку квітня 2022 року, зазначає видання.

Читайте також: У білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України – розвідка

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Uncredited / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-