Будівництво нового житла у Харкові розпочнеться, коли військові підтвердять, що це безпечно - ОП

Будівництво нового житла у Харкові розпочнеться, коли військові підтвердять, що це безпечно - ОП

Укрінформ
Будівництво нового житла в Харкові, зокрема в районі Північна Салтівка, розпочнеться, коли військові підтвердять, що це безпечно. Наразі вирішується питання розселення людей, які втратили житло, в гуртожитках та інших об'єктах.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає Укрінформ.

“Знищено чимало багатоповерхівок. І ми розуміємо, що їх неможливо відновити, тому це буде нове будівництво. Але все ж таки треба розуміти момент, коли ми можемо це починати. Дійсно, якісь підготовчі роботи починаються в Харкові щодо будівництва нового житла. Але виходити вже на поверхи і будувати ми можемо тоді, коли військові скажуть, що це безпечно робити в Харкові”, - зазначив Тимошенко.

Читайте також: У визволених населених пунктах Харківщини відкривають мобільні відділення Укрпошти

Він додав, що тривають перемовини з деякими вишами Харкова з тим, щоб розселити людей, які залишилися без житла, у гуртожитках вишів, інших об’єктах соціальної інфраструктури.

Тимошенко повідомив, що відвідав у Харкові мікрорайон Північна Салтівка, де до війни проживало 300 тисяч людей, і де, за його словами, знищено багато житлового фонду.

“Місцева влада вибрала вже ділянки. Там розуміють, де будувати, зробили перші проєктні роботи. План такий: ми будемо поблизу Північної Салтівки, там є вільна земля, будувати нове житло, заселяти людей. Після цього, чи паралельно, демонтуватимемо будинки, які були зруйновані, і там також буде нове будівництво. Також школи і садочки”, - розповів Тимошенко.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що рішення про відновлення чи нове будівництво будинку чи об'єкту інфраструктури залежатиме від того, в якому стані вони знаходяться, оскільки багато будівель зазнали значних руйнувань.

Тимошенко повідомив, що відвідав з робочою поїздкою низку населених пунктів Харківської області, зокрема Малу Рогань, Вільхівку, Чугуїв та інші.

Читайте також: В Ізюмі загарбники заблокували останній шлях для виїзду на підконтрольну Україні територіюмер

За його словами, в деяких із них люди вперше за кілька місяців мали змогу отримати пенсії, завдяки відновленню роботи відділень Укрпошти та роботі мобільних пунктів Укрпошти .

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові ворог обстріляв Північну Салтівку – найбільш знищений спальний район обласного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-