Зниження цін на городину прогнозують за два-три тижні

Зниження цін на городину прогнозують за два-три тижні

Укрінформ
Через захоплення Херсонщини ціни на ранні овочі перевищують минулорічні, але мають знизитися за 15-20 днів, після надходження врожаю з відкритого ґрунту з центральної України.

Про це сказав Інформаційному агентству "AgroTrend" директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає Укрінформ.

«Ми звикли, що приходить весна й на столі з’являються молода картопля, овочі та фрукти, але це не свідчить про зникнення тогорічного врожаю. У нас все є, проте ми любимо свіже: молоду картоплю, яка їхала з Херсонщини, Єгипту, Ізраїлю, парникові та турецькі помідори, капусту тощо. Тобто на ринку була дуже різноманітна пропозиція, а тепер з цим є певні проблеми», - зазначив Пендзин.

Читайте також: Херсонський депутат співпрацює з рф і вивозить сільгосппродукцію до окупованого Криму

Поки триває окупація Херсонщини, де вирощувалася велика кількість ранньої овочевої продукції та значно подорожчала логістика імпорту, ціни на ці товари значно перевищують минулорічні.

За словами економіста, через 15−20 днів на ринки почне надходити городина нового врожаю з центру України, тоді й ціни знизяться.

«Власне, вже вартість молодої картоплі зменшилась. Ще 15 днів тому вона коштувала 70 грн за кілограм, а зараз її можна купити за 20 грн», – відмітив він.

Як повідомлялося, аграрії Кіровоградщини засадили овочами 70% запланованих площ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-