Зеленський про членство України в ЄС: Лишились бюрократичні й технічні моменти

Зеленський про членство України в ЄС: Лишились бюрократичні й технічні моменти

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна вже давно є частиною Європи, та розраховує на набуття статусу кандидата в члени Європейського Союзу в червні.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо членства України в Європі. Ніхто, як наші близькі друзі (поляки – ред.), не розуміє так точно, що Україна вже давно у Європейському Союзі й уже давно є частиною Європи. І, дійсно, без гучних слів про цінності, ми однаково мислимо, однаково думаємо і однаково віримо, і точно захищаємо нашу свободу та незалежність», - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент: Робимо все, щоб якнайшвидше повернутися до правил мирного часу

Він підкреслив, що для набуття офіційного членства потрібно пройти бюрократичні й технічні моменти, задля подолання яких українцям потрібні потужні амбасадори. Одним із таких амбасадорів Зеленський називає Польщу.

«Ми думаємо, що це (членство України в ЄС – ред.) обов’язково буде. Ми очікуємо на кандидатство в ЄС у червні», - зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-