Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Укрінформ
23 травня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 23 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос

Підсумкові матеріали:

росія застосовує на сході України тактику “випаленої землі” - Мотузяник

росія застосовує тактику “випаленої землі”, нищить авіацією і артилерією територію, щоб потім туди увійшли її війська, але Збройні сили України успішно відбивають ворожі наступи.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України (МОУ) Олександр Мотузяник.

“Агресор веде інтенсивний вогонь тактичними ракетними комплексами та авіацією вздовж усієї лінії бойового зіткнення, зокрема у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку. Ворог застосовує тактику “випаленої землі” практично скрізь, і у Сєвєродонецьку, і у Бахмуті, так робив у Попасній, Маріуполі — просто нищить авіацією і артилерією територію, щоб потім туди увійшли їхні війська. Щоправда незрозуміло, що далі вони будуть робити з цією територію. Але Збройні сили України успішно відбивають наступальні дії, і маємо абсолютну впевненість, що наші дії будуть успішними і надалі”, - сказав Мотузяник .

Він додав, що ЗСУ продовжують завдавати втрат російським військам.

“За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках наші воїни відбили одинадцять атак ворога, знищили шість танків, десять одиниць бойової броньованої та шість одиниць автомобільної техніки. Підрозділи Протиповітряної оборони ЗСУ збили безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10” та ворожий літак Су-25. Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили чотири ворожі крилаті ракети”, - зазначив речник МОУ.

Загалом, за його інформацією, з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну втрати противника склали: особовий склад — орієнтовно 29 200, літаки — 204, гелікоптери — 170, танки — 1293, бойові броньовані машини — 3166, засоби ППО — 93, ракетні системи залпового вогню — 201, автотехніка — 2206, спецтехніка — 43, артсистеми — 604, безпілотники — 476, кораблі/катери — 13, крилаті ракети — 110.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Є ймовірність активізації росіян на Слов'янському напрямку - Мотузяник

Через підсилення угруповання ворога з території Бєлгородської області існує ймовірність більшої активізації російських загарбників на Слов'янському напрямку.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Основною метою противника залишається спроба оточити угруповання Об’єднаних сил, встановити повний контроль над Донецькою, Луганською і Херсонською областями та забезпечити стійкість сухопутного коридору з окупованим Кримом. На сході України активність бойових дій не знижувалася з початку широкомасштабної війни росії проти України, на відміну від інших стратегічних напрямків, де були оперативні паузи чи затишшя. Внаслідок підсилення угруповання ворога з території Бєлгородської області, яке також відбувається постійно, існує ймовірність активізації російських окупантів на Слов'янському напрямку”, - зазначив Мотузяник.

Доповідаючи оперативну інформацію щодо російського вторгнення в Україну, він акцентував увагу, зокрема, на бойових діях у Донецькому оперативному районі.

“На Слов’янському напрямку українські війська ведуть бої з угрупованням ворога, що веде активні наступальні дії в районі с. Довгеньке, здійснює артилерійські нальоти у районах Вірнопілля та Дібрівного, веде повітряну розвідку. росіяни намагаються оточити підрозділи Об’єднаних сил у районах Сєверодонецька і Лисичанська та вийти на адміністративний кордон Луганської області. Противник наступає в напрямку Сєверодонецька, ворожа атака в районі с. Метьолкіне була відбита нашими військами, противник відступив. Водночас ворог не залишає спроб форсувати р. Сіверський Донець, з цією метою шукає місця для переправи та накопичує техніку понтонно-мостового парку", - сказав Мотузяник.

За його словами, на Бахмутському напрямку українські захисники відбивають наступальні дії противника, який за підтримки авіації намагається прорвати оборону наших військ у районах Тошківка, Комишуваха, Ниркове, Василівка, Нова Камʼянка та Миронівський. Наразі там йдуть важкі бої.

Мотузяник додав, що для розвитку успіху противник тримає в готовності підрозділи другого ешелону та загальновійськові резерви, включно із тактичними ракетними комплексами “Точка-У”.

Як повідомляв Укрінформ, на сході України росія застосовує тактику “випаленої землі”, нищить територію авіацією і артилерією.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-