росія перекинула єдину групу «Термінаторів» до Сєвєродонецька - розвідка Британії

росія перекинула єдину групу «Термінаторів» до Сєвєродонецька - розвідка Британії

Укрінформ
За даними британської розвідки, єдина діюча в росії оперативна рота бойових машин підтримки танків (БМПТ) «Термінатор», ймовірно, була розгорнута на Сєвєродонецькому напрямку наступу на Донбасі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«Їхня присутність свідчить про те, що до цієї атаки причетна Центральна група військ (ЦГВ), яка є єдиним формуванням, що застосовує цю машину. Раніше ЦГВ зазнала великих втрат, не зумівши прорватися до східного Києва на першому етапі вторгнення», - йдеться у звіті.

Читайте також: Ворог намагається прорвати оборону на Луганщині

Британська розвідка зазначає, що росія розробила «Термінатор» після того, як виявила необхідність забезпечення спеціального захисту основних бойових танків, які вона використовувала під час афганської та чеченської воєн.

Наголошується, що район Сєвєродонецька залишається одним із безпосередніх тактичних пріоритетів росії. Однак, маючи максимум десять «Термінаторів», вони навряд чи матимуть суттєвий вплив на кампанію, вважають у розвідці Британії.

Читайте також: рф перекидатиме свої сили з Маріуполя на інші напрямки без підготовки – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до громадян сказав, що на Донбасі ситуація надзвичайно важка. Як і в попередні дні, російська армія намагається наступати на Словʼянськ і Сєвєродонецьк. Збройні сили України стримують цей наступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-