ЗСУ відбили штурм Сєвєродонецька, на Херсонщині росіяни мінують мости і дороги – зведення ОВА

ЗСУ відбили штурм Сєвєродонецька, на Херсонщині росіяни мінують мости і дороги – зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники мінують мости і дороги, якими жителі Херсонської області намагаються виїхати на підконтрольну Україні територію. Сєвєродонецьк ворог штурмував одразу з 4 сторін, але отримав гідну відсіч та відійшов на попередні позиції.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 22 травня.

На Херсонщині стабільно складна ситуація зберігається на території всій області. Минулої доби вибухи та обстріли лунали у всіх районах. Підтверджується інформація від жителів територіальних громад про мінування мостів та доріг, яким жителі Херсонщини намагаються виїхати на підконтрольну територію. У населених пунктах Високопільської, Станіславської, Калинівської, Нововоронцовської, Великоолександрівської тергромад, які межують із сусідніми областями і розташовані на лінії фронту, відсутні вода, світло та газ.

Сьогодні близько 2-ї години ночі три ворожі ракети вдарили по селу поблизу Запоріжжя. Подробиці та наслідки з'ясовуються.

Читайте також: рф розгорнула «Іскандери» у Бєлгородській області та посилює застосування авіації

У Харкові вночі лунали поодинокі обстріли, постраждалих немає. Протягом доби восьмеро людей були поранені внаслідок обстрілів російськими військами Харківської області, у тому числі п'ятеро поранених — у Харкові, в Лозівському районі - одна людина, у смт Шевченкове - одна людина, у Чугуївському районі - одна людина.

Ситуація в Луганській області залишається напруженою. Одна людина загинула, двоє поранені. Сєвєродонецьк ворог штурмував одразу з чотирьох сторін, але отримав гідну відсіч та відійшов на попередні позиції. Війська рф цілодобово ведуть артилерійські та мінометні обстріли житлових кварталів. У Сєвєродонецьку за добу пошкоджено сім будинків, також є пошкодження будинків у Лисичанську, Тошківці, Нирковому, Врубівці, Гірському, Золотому, Привіллі. Між Сєвєродонецьком та Лисичанськом зруйнований проліт мосту поблизу залізничного вокзалу.

У Донецькій області за добу агресор здійснив 16 обстрілів 11 населених пунктів зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, авіації, РСЗВ "Град". Посилилась інтенсивність обстрілів поблизу Соледара, Святогірська, Бахмута, Авдіївки, Миколаївки, Торецька. Тривають бої в районі Лимана і Райгородка. За добу в області семеро людей загинули і 10 були поранені.

Читайте також: ЗСУ стримують наступ загарбників на Словʼянськ і Сєвєродонецьк - Зеленський

На Миколаївщині вночі росіяни обстрілювали Широківську громаду. Згоріли три будинки внаслідок прямих влучань. Потерпілих немає. Вчора вдень, сьогодні вночі і зараз росіяни обстрілюють Березнегуватську громаду. Інформації про постраждалих та руйнування наразі немає. Також вночі зазнав обстрілів Миколаїв, п'ятеро людей постраждали. Інші деталі та наслідки з’ясовуються.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 21 травня ліквідували близько 28 850 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-