Жителі окупованої Донеччини активізують співпрацю з українською розвідкою - ГУР

Жителі окупованої Донеччини активізують співпрацю з українською розвідкою - ГУР

Укрінформ
Мешканці окупованих районів Донеччини намагаються саботувати розпорядження російських загарбників та уникати будь-якої співпраці з органами окупаційної влади.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«На фоні військових невдач та втрат живої сили, яких кожного дня зазнають окупаційні війська, населення Донбасу намагається саботувати вказівки загарбників та уникати будь-якої співпраці з органами окупаційної влади. Після повного розгрому захисниками України кількох підрозділів, до складу яких входили насильно мобілізовані мешканці Донбасу, чоловіки з Донеччини та Луганщини, навіть попри загрози арештів, категорично відмовляються воювати в збройних силах рф», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до російських окупаційних адміністрацій з москви надійшла термінова вказівка проводити невідкладні заходи з підняття бойового духу окупантів у військових підрозділах та серед населення тимчасово непідконтрольних Україні територій. Завезені до Донецька та Луганська російські пропагандисти вже знімають агітаційні ролики про «успіхи та перемоги», організовують концерти, створюють «музеї бойової слави».

Читайте також: На Запоріжжі партизани допомогли ЗСУ знищити кілька ворожих артсистем

Нещодавно в так званому «мвд днр» відкрилася виставка «Нацизм на Украине». Як завжди бездарно загарбники намагаються видати предмети часів Другої світової війни за особисті речі сучасних захисників України.

Зазначається, що інформацію про злочинну діяльність причетних до відкриття виставки осіб, за власною ініціативою передали до органів української влади одразу кількадесят патріотично налаштованих донеччан.

У ГУР нагадали, що всіх воєнних злочинців та їхніх поплічників буде викрито та притягнуто до відповідальності за злочини проти мирного населення України.

Читайте також: росія проводить паспортизацію в ОРДЛО за прискореною процедурою

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого до 21 травня ліквідували близько 28 850 російських військових. Також знищено: танків - 1278, бойових броньованих машин - 3116, артилерійських систем - 596, РСЗВ - 201, засобів ППО - 93, літаків – 204, гелікоптерів - 169, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 462, крилатих ракет - 104, кораблів / катерів - 13, автомобільної техніки та автоцистерн - 2178, спеціальної техніки - 43 одиниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-