Загарбники створюють у Маріуполі «добровільні дружини» для патрулювання міста

Загарбники створюють у Маріуполі «добровільні дружини» для патрулювання міста

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники примушують чоловіків вступати до "добровільних дружин", які патрулюватимуть місто разом з військовими рф і "народною міліцією днр".

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Заступник гауляйтера Маріуполя Хармишев разом з окупаційним корпусом оголосив про поновлення добровільних дружин. Тепер чоловіки Маріуполя будуть здійснювати патрулювання міста разом з російськими військовими та “народною міліцією днр”", - написав Андрющенко.

За його словами, джерела в місті повідомляють, що справжня мета такого патрулювання, по-перше, посилення "пошукових заходів". Загарбники починають шукати не тільки активістів, а й комунальників, вчителів та інших фахівців. По-друге, таким чином здійснюватиметься “м’яка” підготовка до мобілізації.

Читайте також: У «фільтраційних таборах» на окупованій Донеччині - майже чотири тисячі чоловіків з Маріуполя

Окрім того, від “керівництва” міста шириться інформація про запровадження призову до армії так званої “днр” з вересня цього року.

"Разом з фактичним зачиненням міста майбутнє Маріуполя під час окупації стає все більш зрозумілим. Військова база в порту та мобілізаційний ресурс", - зауважив радник мера.

Читайте також: росія планує влітку "мобілізувати" чоловіків у Маріуполі - робитимуть перепис

Як повідомляв Укрінформ, на фільтраційних пунктах пропуску навколо Маріуполя та на блокпостах в напрямку Запоріжжя проходить ротація загарбників – представників "днр" міняють на "кадирівців". Крім того, загарбники встановлюють додаткові блокпости на грунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль, фактично унеможливлюючи виїзд з міста до контрольованих Україною територій.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-