Прийом заявок на кінопремію «Золота Дзиґа» розпочнеться 15 грудня

Прийом заявок на кінопремію «Золота Дзиґа» розпочнеться 15 грудня

Укрінформ
Правління Української кіноакадемії ухвалило регламент шостої Національної кінопремії України «Золота Дзиґа». Згідно з ним, прийом заявок для участі у Кінопремії стартує 15 грудня і триватиме до 28 лютого 2022 року.

Про це повідомляється на сайті Кіноакадемії, передає Укрінформ. 

Як зазначається, до участі допускаються українські фільми, які відповідають таким вимогам: повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень у період з 1 березня 2021-го до 28 лютого 2022 року; повнометражні документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю з історією щорічної діяльності не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 1 березня 2021-го до 28 лютого 2022 року; оригінальні ігрові серіали, що мали прем'єру на загальнонаціональному телеканалі або вебплатформі в період з 1 березня 2021-го до 28 лютого 2022 року, та без залучення фахівців із країни-агресора.

Також зазначається, що всі репліки іноземною мовою мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Цьогоріч Кінопремія «Золота Дзиґа» не буде вручатися у номінації "Премія глядацьких симпатій".

«У зв'язку з карантинними обмеженнями фільми виходять у прокат в нерівних умовах, і визначити лідерів за переглядами в кінотеатрах неможливо, що значно ускладнює онлайн голосування серед глядачів. Тож ми вирішили скасувати цю номінацію на період, поки в Україні не відновиться повноцінне функціонування кінозалів» - пояснила виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Відповідно до регламенту, відбір фільмів до короткого списку номінантів відбудеться з 15 березня до 27 квітня 2022 року; визначення переможців у номінаціях - з 12 травня до 26 травня 2022 року. 

Вручення шостої Національної кінопремії України «Золота Дзиґа» відбудеться у червні 2022 року у Києві.

Фото: Українська кіноакадемія, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-