Після локдауну в Україні побільшало кінозалів - гендиректор «Артхаус Трафік»

Після локдауну в Україні побільшало кінозалів - гендиректор «Артхаус Трафік»

Укрінформ
Локдаун і карантин призвели до падіння бокс-офісу, проте після зняття суворих обмежень в Україні збільшилася кількість кінозалів.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив кінопродюсер, генеральний директор кінокомпанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов.

“У кінопрокаті така ситуація, що торік наш кіноринок, за останніми даними, просів майже на 60% порівняно з попереднім періодом. Це 60% бокс-офісу, тобто касових зборів. Внаслідок локдауну, побоювання, переносів великих релізів відбувся досить серйозний струс. Якщо говорити про кінотеатри, то деякі з них закрилися, причому назавжди. Але, з іншого боку, були й кінотеатри, які відкрилися вже після гострого періоду пандемії. І зараз ми нарахували 618 залів. Тобто, незважаючи на кризу, кількість залів не зменшилася, а навпаки — стала більшою”, - сказав Іванов, зазначивши, що в карантин ми заходили із більш ніж 400 кінозалами.

Читайте також: Які фільми Україна везе до Венеції: стали відомі подробиці

Водночас він зауважив, що ми відкинуті зараз десь на середину нульових років по касових зборах та кількості глядачів, але якщо карантинні обмеження будуть поступово зніматися, відбудеться зростання.

“Загальна картинка публікується в бокс-офісах. Очевидно, що працюють там великі франшизи від великих студій - Disney, Pixar, Warner Brothers, Paramount Pictures та інших, які поставляють якісний глядацький продукт, і кінотеатри орієнтуються саме на них. І чому вийшло так, що 60% ринку зменшилося, тому що майже не виходили великі релізи, а ті, що виходили, недозбирали глядачів через карантинні обмеження, через карантини вихідного дня та локдауни у кількох областях України. Зараз великі релізи почали повертатися на екран, і основна маса глядачів теж буде потроху повертатися”, - зазначив гендиректор “Артхаус Трафік”, констатувавши, що ситуацію рятує зарубіжне кіно.

Читайте також: «Коронація слова» оголосила переможців у номінаціях «П’єси» і «Кіносценарії»

Він нагадав, що українське кіно у 2019 році зібрало трохи менше ніж 10% ВВП, тобто 90% — це інші фільми, переважно голлівудські хіти, а українське кіно зараз дуже молоде і перебуває на етапі зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-