31 серпня: народний календар і астровісник

31 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Цього дня радять уникати суєти і авантюр

Православна церква вшановує пам’ять ранньохристиянських мучеників Флора і Лавра. Вони жили у II столітті у Візантії, потім переселилися до Іллірії (давня назва західної частини Балканського півострова). За ремеслом брати були каменотесами. Коли їм доручили спорудити язичницький храм, після закінчення робіт вони встановили там хрест, розбивши кам’яних ідолів. За що й прийняли мученицьку смерть.

Народні прикмети. У цей день висмикували з землі полин і дивилися на його коріння: якщо воно було міцним, можна було очікувати доброго врожаю на наступний рік.

Іменинники: Богдан, Георгій, Григорій, Лев, Михайло.

23-24-й місячний день. Місяць у знаку Близнюки. Сприятливий час для підведення деяких підсумків, оцінки результатів своєї праці. Водночас це день, коли буде тягнути на усілякі авантюри, отже намагайтеся стримати себе, щоб не пожалкувати потім. Взагалі, уникайте суєти, активність в цей день - даремна витрата сил.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1966 році: +5,4°С, а найтеплішим у 1908-му: +33,4°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-