Голова Держкіно зустрілася з евакуйованою з Афганістану режисеркою

Голова Держкіно зустрілася з евакуйованою з Афганістану режисеркою

Фото
Укрінформ
Голова Держкіно Марина Кудерчук зустрілася 19 серпня у Києві з Сахрою Карімі - першою жінкою, яка стала директоркою державної кінокомпанії "Афганфільм", і єдиною жінкою з Афганістану, яка має докторський ступінь в галузі кінематографа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Ви напевно розумієте, наскільки в моїй країні не люблять сильних жінок. Мені доводилося боротися кожен день. Щоб підіймати рівень культури, створювати фільми про війну і про всі аспекти життя в Афганістані. Багато людей спочатку дивувалися, навіщо це жінка займається не створенням сім'ї та вихованням дітей, а кіно. Але врешті-решт мене прийняли. Вдалося подолати бюрократію і корупцію”, - розповіла Сахра Карімі.

Вона зазначила, що торік в Афганістані випустили 11 фільмів, стільки ж - цьогоріч.

Читайте також: Про людей із вадами слуху знімають художній фільм, де вони й зіграють

“Наші фільми добралися до Венеції та Каннського фестивалю. Все було непросто. Я присвятила цьому все своє життя. І тепер мені дуже боляче від того, що все, чим я жила, хочуть вбити. Я вдячна, що мене так сильно підтримують в Україні. Я дуже це ціную і відчуваю, що у мене є ще сили боротися”, - сказала кінорежисерка.

Своєю чергою Марина Кудерчук віддала належне професійним досягненням та людським якостям Сахри Карімі.

“Я у захваті, що молода жінка у вкрай складних умовах досягла значних висот. Дуже шкода, що ви були змушені кинути свою улюблену роботу і звичне життя. Я знаю, що ви плануєте створити фільм про трагічні події, які зараз відбуваються в Афганістані. І якщо у вас є бажання працювати над цим фільмом в Україні або у спільному виробництві з Україною, наша держава, наше агентство готові цьому сприяти”, - запевнила Кудерчук.

Читайте також: В Україні завершили зйомки повнометражного кінодебюту Дениса Тарасова «БожеВільні»

Також голова Держкіно запропонувала своїй колезі ознайомитися з кіновиробництвом в Україні, відвідати кіностудії та зустрітися з українськими кіномитцями.

Як повідомляв Укрінформ, кінорежисерка Сахра Карімі, евакуйована з Афганістану, ввечері 17 серпня прибула в Україну. Евакуація з Кабула стала спільною операцією, здійсненою Туреччиною з ініціативи України.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-