На фестиваль комедійного і пародійного кіно у Вінниці привезуть 30 фільмів

На фестиваль комедійного і пародійного кіно у Вінниці привезуть 30 фільмів

Укрінформ
У Вінниці готуються до проведення ХV МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

"МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно традиційно проводиться у переддень святкування Дня міста Вінниця. Це унікальний фестиваль короткого та ультракороткого відео в жанрі комедії, який сьогодні надзвичайно потрібен для створення позитивної атмосфери у суспільстві», – повідомив керівник проєкту, ведучий фестивалю Євген Майданик.

Читайте також: Четвертий день Одеського кінофесту: «Спокуса» Вергувена та антиутопія Гілліама

За його словами, проведення такого кінофесту сприяє залученню до світу мистецтва і творчого процесу молоді, виявленню та популяризації кращих зразків аматорської та професійної молодіжної творчості у жанрі комедійного та пародійного кіно, розвитку волонтерського руху, створенню Вінниччині іміджу одного з культурних осередків країни.

Цього року з-поміж надісланих заявок оргкомітет фестивалю обрав 30 робіт, які були поділені на 4 номінації. У результаті, між собою змагатимуться відео із 8 країн та регіонів світу: Україна, Німеччина, Франція, США, Росія, Канада, Африка, Румунія. Роботи фіналістів можна переглянути на офіційному вебсайті фестивалю www.vinnician.org.

Церемонія нагородження переможців фестивалю у жанрових номінаціях відбудеться 10 вересня на майдані Незалежності в рамках святкування Дня міста Вінниці. Переможців визначать академіки із 6 країн світу, їм будуть вручені головні призи фестивалю - «Золоті летючі слони».

Читайте також: Найкоротший у світі кінофестиваль оголосив переможців

Організатори фестивалю – Вінницька міська рада за підтримки обласної державної адміністрації, Вінницький міський палац мистецтв «Зоря», молодіжна громадська організація «Ноктюрн».

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-