Заходи на кшталт Сорочинського ярмарку допомагають українцям зберегти культурні традиції — Разумков

Заходи на кшталт Сорочинського ярмарку допомагають українцям зберегти культурні традиції — Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що українцям вдається зберегти культурні традиції завдяки проведенню таких унікальних заходів, як Національний Сорочинський ярмарок на Полтавщині.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВР, таку думку спікер висловив під час відвідування ярмарку в межах робочої поїздки до Полтавської області.

"Я вперше на Сорочинському ярмарку. Сьогодні такі заходи є унікальними. Завдяки їм вдалося зберегти культурні традиції та можливості, які є в Україні. Це те, чим ми можемо поділитися зі світом”, – сказав Разумков.

Він наголосив на важливості знання та збереження українцями власної історії, адже, за його словами, лише та нація, яка знає і шанує своє минуле, має майбутнє.

Читайте також: На Полтавщині стартував Сорочинський ярмарок-2021

Варто зауважити, що у 2020-му через пандемію Сорочинського ярмарку не було. Тож Голова ВР побажав учасникам та організаторам цьогоріч наздогнати те, що не вдалося реалізувати торік.

Національний Сорочинський ярмарок – найбільший в Україні і найвідоміший за її межами ярмарково-виставковий захід. Він зберігся з XVIII століття до наших днів. Щороку участь у ярмарку беруть понад тисяча підприємств, майстри народних промислів, закладів громадського харчування та розваг.

Як повідомлялося, Голова ВР Дмитро Разумков упродовж 17-18 серпня перебуватиме з робочою поїздкою у Полтавській області.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-