У центрі Києва обмежать рух транспорту у зв’язку із фестивалем «Ковчег «Україна»

У центрі Києва обмежать рух транспорту у зв’язку із фестивалем «Ковчег «Україна»

Укрінформ
На двох вулицях у центрі Києва обмежать рух транспорту у зв’язку із проведенням фестивалю «Ковчег «Україна» до 30-річчя Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Увечері 22 серпня в центрі Києва обмежать рух у зв’язку із проведенням фестивалю «Ковчег Україна: десять століть української музики в одному концерті, музична подія року».

Фестиваль триватиме з 21:00 до 23:00 на Михайлівській площі. Ініціатива Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти підтримано розпорядженням КМДА № 1771.

Читайте також: Оголосили програму Фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2021

Захід поєднає традиційну і класичну музику, шедеври українського образотворчого мистецтва і новітні технології.

“У зв’язку із проведенням заходу 21 та 22 серпня буде обмежено рух всіх видів транспорту вулицею Михайлівською (від Михайлівської площі до Михайлівського провулку) та вулицею Великою Житомирською (від перехрестя з вулицею Володимирською до Михайлівської площі) з 20:30 до 23:30”, - ідеться у повідомленні.

Також, будуть внесені зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту, шлях яких проходить вулицями, де буде проводитися захід, відповідно до схеми організації дорожнього руху.

Монтаж конструкцій та обладнання для проведення фестивалю будуть здійснювати із 13 серпня до 22:00 18 серпня. Демонтаж – із 18:00 23 серпня до 22:00 27 серпня.

Читайте також: Парад, концерт та молебень: у Києві розповіли, куди піти на свята

Як зазначають організатори, «Ковчег «Україна» – це понад 20 шедеврів української музичної спадщини: «золоті» і «платинові» сингли за останні десять століть.

У концерті братимуть участь великий симфонічний оркестр, два хори – чоловічий і жіночий, 8 солістів, 5 музичних гуртів.

У музичну команду «Ковчегу» входять відомі українські гурти і солісти – «ДахаБраха», «Хорея Козацька», «Курбаси», Уляна Горбачевська, а також Молодіжний симфонічний оркестр під орудою Оксани Линів, Національна чоловіча капела «Дударик», Київський дівочий хор ім. Лисенка, оперні солісти – сопрано Оксана Нікітюк і тенор Назар Тацишин.

Особлива гостя концерту – 85-річна співачка з Полісся Домініка Чекун – хранителька традиції ритуального співу Полісся. Спеціально до події Сергій Жадан та гурт «ДахаБраха» написали пісню – легенду про Ноя на український лад.

22 серпня до «Ковчегу» приєднаються зірки української сцени, зокрема солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Джамала, Святослав Вакарчук та інші.

Читайте також: У Польщі проведуть Фестиваль українсько-польської культури

Музичну програму буде супроводжувати мультимедійна інсталяція з використанням новітніх технологій – голографічні проєкції, AR-ефекти доповненої реальності. Відеоряд складатиметься з шедеврів традиційного мистецтва України.

Сцена з підйомними механізмами нагадуватиме обриси корабля-ковчега.

Вхід вільний.

Як повідомляв Укрінформ, у межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні. Святкові заходи триватимуть з 22 до 24 серпня. Всі вони будуть об’єднані гаслом «Ти у мене єдина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-