Стрічка «Казка про Коника» виходить в український прокат

Стрічка «Казка про Коника» виходить в український прокат

Укрінформ
Документально-анімаційний фільм Уляни Осовської та Дениса Страшного «Казка про Коника» виходить 9 вересня в український прокат. 

Про це Укрінформу повідомили в об'єднанні Docutoloka.

“Промо-тур Україною за участю авторів стрічки Уляни Осовської та Дениса Страшного (Docutoloka) заплановано з 4 по 12 вересня. А сам кінопрокат відбудеться у 23-х містах України, зокрема у Києві, Львові, Харкові, Сумах, Одесі, Миколаєві, Маріуполі, Дніпрі, Запоріжжі, Рівному, Черкасах, Херсоні, Кривому Розі, Чернігові, Полтаві, Луцьку”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що з нагоди прокату команда презентує новий український трейлер.

Читайте також: Фільм-відкриття Каннського фестивалю «Аннетт» у вересні вийде в український прокат

Фільм розповідає про найвідомішого українця в Естонії — Анатолія Лютюка і його волонтерську місію на Донбасі. Окрім своєї волонтерської діяльності, Анатолій також збирає добрі історії, адже багато років тому дав обітницю щодня знаходити щось добре. У цьому йому допомагає дерев’яний Коник, який стає героєм казок про тварин на війні, написаних за мотивами реальних подій.

Робота над фільмом «Казка про Коника» тривала більше 6 років, за які було відзнято понад 300 годин матеріалу. У листопаді минулого року фільм презентували на індустріальній секції головного світового фестивалю документального кіно IDFA, де він розпочав свій шлях до глядача.

Читайте також: У парку Шевченка продовжують «крутити» українське кіно

Повідомляється, що попередньо кінопрокат фільму в Україні був запланований на травень 2021-го, проте через весняний локдаун дати довелося перенести. Своєю чергою, в Естонії, де мешкає головний герой фільму, кінопрокат відбувся у лютому 2021-го, після прем’єри на найбільшому фестивалі документального кіно Балтійського регіону DocPoint Tallinn. Відтак фільм презентували в Україні на фестивалях Docudays UA та “Молодість”.

Фільм створено режисерським об’єднанням Docutoloka за участю естонської кінокомпанії Silmviburlane, яка також виступила дистриб’ютором в Естонії. Дистрибуцією в Україні займається Катерина Мізіна («Міф», «Людина з табуретом»).

Проєкт підтримали Український культурний фонд, Український інститут та Естонський кіноінститут.

Фото: docudays.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-