9 серпня: народний календар і астровісник

9 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Дізнаємось, як капуста може допомогти дитині гарно вчитися, а самі уважно стежимо за подіями дня

Православна церква сьогодні вшановує пам'ять християнського святого великомученика і цілителя Пантелеймона, який прославився різними чудесами і безкорисливістю.

Пантелеймон вважається головним покровителем хворих і бідних - його просять про все, що стосується здоров'я. Також він покровитель знахарок і всіх, хто займається цілительством.

Народні прикмети. Слід збирати різні лікувальні трави, бо у них сьогодні особливі властивості.

Багато хто вважає, що в цей день народжуються природжені лікарі, які будуть скромними, але дуже працьовитими і талановитими.

Наші предки намагалися цього дня нагодувати якомога більше бажаючих, бо вірили, що таким чином можна привернути удачу.

Щоб дитині добре давалося навчання, їй потрібно в цей день з'їсти трохи капусти.

Іменинники: Анфіса, Герман, Наум, Микола

1-2-й місячний день. Місяць у знаку Лев. У цей день людина сама створює свою Долю. Тому важливо зробити правильний вибір: що ви хочете бачити у своєму житті, а що - ні. Слід уважно поставитися до роботи з будь-якими документами, а також знайомств і пропозицій, які з'являться сьогодні.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році: +7,0°С , а найтеплішим у 1963-му: +34,6°С.

Геомагнітна ситуація. 9 серпня низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Зорепади. Цього року зорепад Персеїди можна буде спостерігати з 10 по 20 серпня. Найпотужніший зорепад названо за сузір'ям Персея, де розташований його радіант, тобто точка небосхилу, з якої нібито виходять (внаслідок перспективи) видимі траєкторії метеорів. На піку активності Персеїд, що припаде на 12-14 серпня, щільність падіння становитиме близько 100 метеорів на годину. За цим явищем можна буде спостерігати з будь-якої точки планети.

Загадуємо бажання!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-