6 серпня: народний календар і астровісник

6 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Дізнаємось, якою буде зима і оточуємо близьких турботою

Православна церква вшановує нині пам’ять мучеників, благовірних князів Бориса і Гліба, у хрещенні Романа і Давида, перших вітчизняних святих. Вони були cинами Володимира Великого, загинули мученицькою смертю від руки свого брата Святополка.

Народні прикмети. На Бориса і Гліба завершувалося дозрівання всіх хлібів, починався період збирання грибів. Наші пращури казали: «Прийшов Борис і Гліб – вистиг у полі хліб».

Також це час збору та заготівлі на зиму ягід. Поспіває черемха і чорна смородина. Якщо змастити ними обличчя - хлопці не зможуть відірвати від дівчини очей.

У народі вважалося, що сьогодні не можна рубати ліс для будівництва, інакше люди, які житимуть в хаті, будуть постійно сваритися.

За спостереженнями, якщо дощ з ранку - до погожого і ясного дня. Тепло і сонячно - зима буде холодною.

Іменинники: Борис, Гліб, Анатолій, Іван, Микола

26-27-й місячний день. Місяць у знаку Рак. Можлива підвищена емоційність, вразливість. Радять займатися неквапливими справами, а близьких  оточувати турботою і атмосферою домашнього затишку.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році: +8,3°С, а найтеплішим у 1930-му: +33,2°С.

Геомагнітна ситуація. 6 серпня низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-