Римо-католицькі єпископи засудили виступ польського метал-гурту «Batushka» у Тернополі

Римо-католицькі єпископи засудили виступ польського метал-гурту «Batushka» у Тернополі

Укрінформ
Конференція римо-католицьких єпископів України назвала виступ гурту «Batushka» на фестивалі «Файне місто» у Тернополі актом богохульства.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Львівської Архідієцезії РКЦ.

«Біль наповнив наші серця, коли ми дізналися про богохульний виступ групи «Batushka» на фестивалі «Файне місто», що відбувався в м. Тернопіль. Учасники групи, яка приїхала з Польщі, були одягнені у православний монаший одяг, використовували сатанинську символіку, змішану з літургійними атрибутами та іконами, зокрема з іконою Пресвятої Діви Марії, а свої виступи наповнювали антихристиянським змістом.

Також під час фестивалю відбувалися імітації Святих Таїнств, як Євхаристія і Таїнство Шлюбу, а учасниками цих негідних актів були переважно молоді люди. Смутку і болю додає той факт, що це сталося у місті, яке від початку свого заснування, тобто від 1540 року, плекало і розвивало спадщину християнської Європи», - йдеться у заяві єпископату, підписаній архієпископом, Митрополитом Львівським, в.о. голови Конференції єпископів РКЦ в Україні Мечиславом Мокшицьким.

Читайте також: У Тернополі стартував музичний фестиваль «Файне Місто»

Водночас єпископи звернулися до органів державної влади, щоб нагадати про християнське коріння Європейської України, пригадати про 1033 річницю Хрещення Русі-України, яку святкували 28 липня у літургійний спомин святого Володимира.

«Не можемо дозволяти... подібні антихристиянські акти, адже хрещення на схилах Дніпра – це початки нашої державної ідентичності. Не можемо дозволяти, щоб джерело нашого хрещення було забруднене демонічною культурою смерті», - зазначається у заяві Конференції Римо-Католицьких єпископів України.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня гурт «Batushka» взяв участь у фестивалі "Файне місто" в Тернополі. Зокрема, колектив на чолі з фронтменом Кшиштофом Драбіковським закривав Dark Stage фестивалю. Виступ спричинив шквал обговорень у соцмережах. Мер Тернополя Сергій Надал виступив з вимогою до організаторів "Файного міста", аби просити пробачення в тернополян "за антихристиянські дії" учасників гурту, або не проводити фестивалю взагалі.

Читайте також: СБУ дозволила чотирьом російським гуртам приїхати на «Файне Місто» у Тернопіль

Виступ гурту засудили і вищі духовні особи ПЦУ та УГКЦ Тернопільщини.

«Batushka» (Батюшка) — польський блек-метал колектив заснований 2015-го року. Під час виступів широко використовують елементи літургійного церковнообрядства. Два альбоми гурту носять назви Літургія та Панахида. Імена учасників, окрім псевдонімів, невідомі.

Фото: fainemisto.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-