Підтримка видавничої справи: в МХП презентували книгу «Гаврик»

Підтримка видавничої справи: в МХП презентували книгу «Гаврик»

PR
Укрінформ
У центральному офісі МХП відбулася презентація книги вчителя Дмитра Синиці «Гаврик».

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі холдингу.

Зазначається, що у книзі зібрано пригодницькі історії, що трапляються з маленьким хлопчиком. Усі ці розповіді – це реальні пригоди дітей раннього підліткового віку, свідком яких і був автор у своїх туристичних та життєвих мандрах.

«За основною професією я вчитель. З улюблених предметів, що «читав», – географія і практична психологія. У силу життєвих обставин читав, що дадуть. Від молодших класів – до основ філософії. Найважче – молодші класи та перший підлітковий вік, 12-15 років. Щоб зацікавити учнів предметом, який ти сам не знаєш, викинув «батіг»-оцінку. Взяв «пряник». Почав розповідати учням пригоди їхнього ровесника на справжнє прізвисько Гаврик. Двадцять п’ять хвилин «читання» предмета, двадцять – розповідь про Гаврика. На мій подив результат перевищив сподівання. На перервах «двієчники» тусали «ударників»: «Якщо я не здам на «державну» (трійка за п’ятибальною системою), Дім Дімич не розкаже про Гаврика!» Тоді у своїх розповідях «переписав» на Гаврика всі пригоди дітей раннього підліткового віку, свідком яких був. З часом я вирішив записати ці пригоди на папір. Так і з’явилася ця книга. Я взагалі, вважаю дитячий сміх, основою розвитку людської цивілізації і сенсом людського буття!», - поділився автор книги «Гаврик» Дмитро Синиця.

Книгу видали за благодійні кошти МХП і тираж буде розповсюджено в регіонах присутності діяльності холдингу, щоб діти мали доступ до якісних й нових книг у шкільних бібліотеках.

«Ми постійно тестуємо потреби наших громад. І завжди намагаємося дати таке рішення, яке буде зрощувати, виховувати їх, впливав на їхню свідомість з кращого боку – це один бік, інший бік – надавати їм доступність до того, що мають люди в місті. Бо більшість сільського населення мають обмежені можливості. Тому наші культурні проєкти, співпраця з видавництвами є важливим моментом для отримання більших можливостей цього населення. Бо українська культура і є в книжках, фільмах, фестивалях. Радію, що ці книжки стануть доступними для дітей», - зазначила директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай.

Також книгу планують презентувати на найближчих книжкових фестивалях: Kyiv BOOK Art Fest, DNIPRO-BOOK-FEST, Львівський міжнародний BookForum.

«Нам було особливо приємно взяти в роботу друк цієї книги, оскільки на українському ринку не так багато літератури, присвяченої підлітковому віку. Особливо цінно те, що книга написана не просто вчителем, а вихователем, який любить дітей та провів з ними багато часу в туристичних походах, присвятив дітям увесь свій час. Книга написана досить зрозуміло й доступно для дітей. Сюжет захоплює. Цей витвір – високоякісна література для дітей», - зауважив директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін.

Читайте також: Національний тур «Кіно просто неба» охопив 270 населених пунктів у дев’яти областях України

Як повідомлялося, в грудні минулого року в МХП презентували книгу Віталія Голомба «Прискорений стартап». Це книга, яка разом з читачем проходить шлях від народження революційної ідеї до її успішного втілення. В ній автор ділиться практичними уроками, здобутим багаторічним досвідом, що раніше були доступні лише слухачам найкращих акселераційних програм. Книга стала бізнес-бестселером у США, була перекладена та видана українською мовою видавництвом «Саміт-книга» за сприяння компанії МХП.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-