30 липня: народний календар і астровісник

30 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Чому вважали, що сьогоднішні грози особливо небезпечні, і чого в цей день слід остерігатися

Нині віряни вшановують пам’ять великомучениці Марини Антіохійської. Марина народилася в Антіохії (нинішня Туреччина) в родині язичницького жреця. Коли дівчина прийняла християнство, її вигнали з дому. У Марину закохується і пропонує їй одружитися римський префект, але для цього вона має зректися Христа. Коли дівчина відмовляється, її піддають жорстоким тортурам, а потім страчують.

У цей день часто йдуть грозові дощі. Вважали, що грози 30 липня є особливо небезпечними і дивитися на них не можна, щоб не осліпнути. А святу Марину називали «сестрою пророка Іллі», «Вогняною Мариною». В давнину в цей день своє професійне свято святкували ковалі, пекарі, лудильники.

Люди вірили, що сьогодні потрібно скуштувати якусь рибну страву, і тоді це принесе удачу і благополуччя. А економія в цей день віддасться сторицею.

Іменинники – Петро, Леонід, Марина, Маргарита, Людмила.

20-й місячний день. Місяць у знаку Овен. Як і вчора, це період імпульсивних та непродуманих вчинків. Радять остерігатися вогню та гострих предметів. Зате вам можуть відкритися якісь таємні знання та прийти нові ідеї.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1904 році: +8,7°С, а найтеплішим у 1936-му: +39,4°С.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-