25 липня: народний календар і астровісник

25 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Мучеників Прокла та Іларія; дізнаємось, чому не треба споживати їжу, приготовлену сторонніми людьми, і що здатна подарувати у цей день ранкова роса

Святі мученики Прокл і Іларій, уродженці селища Каліпта поблизу Анкари (сучасна столиця Туреччини). Вони були родичами – дядьком і племінником. Обоє зазнали жахливих тортур і були страчені за відмову зректися Христа.

У народі цей день називали плакальником, оскільки саме сьогодні бувають найрясніші роси. Кажуть: «На Прокла в полі від роси все промокло».

Бажано було встати до світанку. Дівчата вірили, що ранкова роса здатна подарувати красу і молодість. А ще проклова роса вважалася цілющою, помічною від багатьох хвороб і лихого ока. Нею вмивалися, протирали очі, по ній ходили босоніж.

За погодою у цей день судили, якою буде осінь. Якщо день сонячний, то й осінь буде теплою, йде дощ – дощовою. День видався прохолодним – зима очікується рання і морозна.

Не слід сьогодні споживати їжу, приготовлену сторонніми людьми – так до вас можуть перейти їхні проблеми.

Іменинники: Арсеній, Вероніка, Гаврило, Іван, Марія, Михайло, Прокл.

15-й місячний день. Місяць у знаку Водолій. Це – день спокус. Важливо не поступатися їм, бути уважним і обережним у всьому.

У дні Водолія з’являється можливість самореалізації.

День тижня – неділя. Цей Сонця, пронизаний його енергією, яка дарує добро і силу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році: +9,9°С, а найтеплішим у 1929-му: +34,4°С.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-