Одеський кінофест оголосив локації та фільм-закриття

Одеський кінофест оголосив локації та фільм-закриття

Укрінформ
12-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться з 14 до 21 серпня, оголосив локації та фільм-закриття.

Про це повідомила на пресконференції, що відбулася в Києві, виконавчий директор Одеського кінофестивалю Анна Мачух, передає кореспондент Укрінформу.

“Цьогоріч ми приурочили кінофестиваль до святкування 30-річчя Незалежності України. Саме тому в нас будуть зміни в програмі. Він не буде таким, яким був у попередні роки. Цьогоріч у нас конкурс саме національний, тобто будуть лише українські фільми. Фільми міжнародні, найкращі фільми з кінофестивалів будуть представлені в гала-прем’єрах та в програмах "Ретро" і "Фестиваль фестивалів”, - сказала виконавчий директор Одеського кінофестивалю Анна Мачух.

Щодо локацій вона повідомила, що основним майданчиком для показів залишаються Одеський театр музичної комедії ім. Водяного, кінотеатр “Родіна”, в який повертається секція “Літня кіношкола” з освітніми програмами для молоді та студентів — майстер-класи, лекції від українських та міжнародних гостей. Одеський оперний театр традиційно буде мадданчиком для церемонії відкриття.

Читайте також: Каннський кінофестиваль визначив переможців

“Але цьогоріч ми вирішили зробити подарунок одеситам та гостям Одеси і провести церемонію закриття і нагородження переможців Одеського кінофестивалю на Потьомкінських сходах. Таким чином наші глядачі долучаться до цієї святкової події, тому що, оскільки конкурс національний, ми будемо нагороджувати лише українські фільми. Після проведення церемонії буде показ фільму Чарлі Чапліна “Малюк”, знятому 100 років тому. Цей фільм є однією з найвизначніших робіт Чарлі Чапліна, який був у ньому і сценаристом, і продюсером. Традиційно фільм буде показано в супроводі Одеського симфонічного оркестру”, - розповіла Мачух.

Щодо гостей вона нагадала, що ними стануть відомий актор Даніель Брюль та кінопродюсер Мальте Ґрунерт. Саме вони відкриють на Одеському кінофестивалі секцію Літня кіношкола, де буде майстер-клас і показ їхнього кінофільму «Поганий сусід».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-