11 липня: народний календар і астровісник

11 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині преподобного Павла лікаря; чому цього дня не можна грати весілля, робити операцію і спати вдень

Преподобний Павло, лікар з міста Коринфа, в юності прийняв постриг в одному з монастирів. Тут святий багато працював і став досвідченим подвижником. Одного разу він потрапив у дуже неприємну історію. І все через жінку, яка його обмовила. Та заявилася в монастир із новонародженим немовлям і сказала, що народила його від ченця. Старець зі смиренням і радістю переніс наклеп, прийнявши дитину, наче рідного сина. Коли святому стали докоряти за порушення чернечої обітниці, преподобний Павло сказав: "Браття, запитаємо немовляти, хто його батько!" Новонароджений, вказавши пальчиком на коваля, вимовив, наче доросла людина: "Ось мій батько, а не Павло чернець!". Побачивши це чудо, люди поклонилися старцю, просячи прощення. Відтоді преподобний Павло отримав від Бога дар зцілювати людські хвороби, від чого і був названий лікарем.

За народними прикметами, якщо зозуля кувати перестала, то зима буде рання. Погода безвітряна, а ліс шумить – до дощу. Вода в річках і колодязях прибуває – до негоди.

Цього дня не можна стригти маленьких дітей, грати весілля (ще два рази підете під вінець), робити операцію (в іншому випадку її доведеться повторити), брати мед, тому що він заграє і спати вдень (болітиме голова). Начебто все…

Іменинники: Василь, Герман, Григорій, Іван, Йосип, Сергій, Павло.

2-й місячний день. Місяць у знаку Лев. Він сприяє всім енергійним і дієвим починанням: від організації спортивних або культурно-масових заходів до корпоративної вечірки, спрямованої на згуртування колективу для плідної співпраці. Варто відкласти всі серйозні фінансові справи, пов'язані з великими коштами. Щоб уникнути втрат, не варто оформляти угоди з нерухомістю, акціями та підписувати серйозні договори. Енергія дня бадьора, маємо нею наснажитися. Уникайте надмірного сонця і надокучливих приятелів.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1935 році: +8,8°, а найтеплішим у 1959-му: +33,4°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-