10 липня: народний календар і астровісник

10 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Преподобного Самсона; дізнаємося, чому сьогодні не можна довго дивитися у дзеркало і не варто скупитися, якщо подаєте милостиню

Віряни нині шанують пам'ять преподобного Самсона. А в народному календарі – Самсон-Сіногній. Зазвичай у цей період були часті дощі, тому заготовлене сіно намокало і загнивало.

Преподобний Самсон – зразок християнського милосердя, самовідданої і жертовної любові до людей. Він жив на межі V-VI століть. Народився в багатій римській сім'ї, вивчився на лікаря і лікував бідних. Після смерті батьків Самсон роздав майно і оселився в пустелі неподалік від Константинополя. Його домівка завжди була відкритою мандрівникам і тим, хто потребував будь-якої допомоги. Господь побачив благі наміри Самсона і подарував йому дар чудотворіння. Святий прожив довге життя. До останніх днів він допомагав усім нужденним.

За народними прикметами, якщо цього дня погода ясна, то в найближчі сім тижнів теж буде сонячно. Якщо на Самсона дощ, то йти йому, аж до самого бабиного літа. Бджоли стали злими - до посухи.

А ще цього дня не можна нікому відмовляти в допомозі, особливо мандрівникам. Не варто скупитися, якщо подаєте милостиню. Чим більше ви подасте сьогодні, тим більшим буде ваш прибуток. А ще не треба підбирати на вулиці монети і подовгу дивитися у дзеркало, бо то до нещастя.

Іменинники – Володимир, Георгій, Іван, Петро, Самсон.

1-й місячний день. Молодик у Раку. Час неспішної стабільності. Але можлива підвищена емоційність, вразливість. Обережними треба бути імпульсивним Овнам: вони можуть «на рівному місці» пересваритися з рідними. Потім жалкуватимуть. А ось Левам, Козерогам і Близнюкам сьогодні таланитиме. Раки згадуватимуть минуле (але без нарікань), а Тільці вирушать у далеку мандрівку. Терези купуватимуть щось новеньке, і це добре, але дивіться, не придбайте чогось зайвого! Налаштовуйтеся на позитив, дивіться на красиве, слухайте мудре. Нехай початок цього нового місячного циклу буде для кожного сприятливим і перспективним. Хай щастить!  

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1958 році: +7,5°, а найтеплішим у 1947-му: +35,9°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-