8 липня: народний календар і астровісник

8 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Благовірних князя Петра і княгині Февронії та День родини; як працювати цього дня, щоб у сім'ї впродовж року був достаток, а також чим допоможе кожному Юпітер

Цього дня вшановують пам’ять святих благовірних князя Петра і княгині Февронії, чудотворців, які своїми молитвами зводять небесне благословення на молодят. Коли князь Петро захворів проказою, то уві сні йому було відкрито, що його може зцілити дочка бджоляра благочестива діва Февронія. Вона зцілила князя і той узяв її за дружину. Горді бояри не захотіли мати княгиню-простолюдинку і зажадали, щоб князь розлучився з нею. Петро відмовився, і подружжя вигнали з міста. Петро і Февронія прославилися благочестям і милосердям. Померли вони 1228 року в один день і в одну годину. Тіла святих були покладені в одній домовині.

Цим святим моляться про сімейне благополуччя, а ті, хто вступає у шлюб, просять їхнього святого благословення. Варто уточнити, що на Петра і Февронію суворо заборонено проводити обряд вінчання, оскільки дата припадає на Петрів піст.

За народними прикметами, якщо день спекотний, то тепло протримається ще 40 днів, після чого розпочнеться осіння погода. Якщо на Петра і Февронію чоловік відпрацює пліч-о-пліч з дружиною весь день, то в родині весь рік буде достаток.

А ще сьогодні в Україні День родини. Як співається у пісні: «Родина, родина – це вся Україна…», то що ж може бути дорожчим за нашу сім’ю?! Загалом цей день найкраще провести в родинному колі – так, як кому подобається. Існує також і Міжнародний день сім’ї, який відзначається під егідою ООН щороку 15 травня.

Іменинники - Денис, Єфросинія, Костянтин, Лівія, Петро, Февронія, Федір.

28-й місячний день. Місяць у знаку Близнюки. Сприятливий день для будь-яких «земних» справ: від придбання нового автомобіля до ремонту квартири. Можлива поява деяких (не дуже суттєвих) проблем, пов'язаних зі здоров'ям. Четвер знаходиться під егідою Юпітера, царя всіх богів, тому саме у четвер загострюється інтуїція, яка дозволяє відрізняти союзників від недругів. У четвер вдаються всі справи, потрібно тільки вірити в себе, в те, що все буде гаразд!

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: +8,3°, а найтеплішим у 1999-му: +35,0°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-