Книжкову серію «Втрачений Ужгород» екранізують

Книжкову серію «Втрачений Ужгород» екранізують

Відео
Укрінформ
На Закарпатті за підтримки Українського культурного фонду екранізують культовий проєкт Тетяни Літераті «Втрачений Ужгород».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила автор проєкту Тетяна Літераті.

За її словами, в рамках проєкту планують протягом чотирьох місяців екранізувати 10 епізодів з книг «Втрачений Ужгород», а у його фіналі для загальної аудиторії у відкритому доступі з'явиться документальний фільм з акторами — де буде показано багатонаціональний Ужгород з історіями його окремих будинків, сімей, відомих особистостей.

Читайте також: Туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати через кіно

"За шість років роботи проєкту "Втрачений Ужгород" про нього дізналося вже чимало нинішніх і колишніх ужгородців, але мені хочеться, аби тих, хто знає історію свого міста, було ще більше. Сподіваюся, відеоверсія проєкту дасть змогу розширити нашу аудиторію, закохає в чудовий Ужгород ще більше людей, котрі зрештою полюблять це місто так само, як люблю його я", - каже Літераті.

За словами автора проєкту, за час його існування вийшли 300 історій — про людей, будинки, професії втраченого Ужгорода, вони об'єднані в чотири книги. Нову історію "Втраченого Ужгорода” Тетяна публікує щотижня. Також час від часу вона проводить тематичні екскурсії в місті за матеріалами своїх досліджень.

Як повідомляється, у команду проєкту, окрім автора та ведучої Тетяни Літераті, увійшли журналістка Галина Ярцева, оператор Роберт Боднар, фотосупровід - Катерина Ірха, експертами в проєкті зголосилися виступити Наталія Петій-Потапчук, Павло Худіш, Ліна Дегтярьова, Олег Олашин, Михайло Джахман.

Читайте також: Як допомогти українському кіно: Зеленський провів нараду в ОП

Зі свого боку, експерти УКФ високо оцінили проєкт, у рейтингу він на п'ятій позиції серед 335 поданих, тобто проєкт отримав 462 бали з 500 можливих.

В Українському культурному фонді відзначають, що проєкт розвиває напрацювання істориків, а також залучає до співпраці інші місцеві культурні та державні інституції, має сталість та легко досягне довгострокових результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-