27 червня: народний календар і астровісник

27 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Пророка Єлисея; День молоді, Міжнародний день рибальства

Православна церква цього дня вшановує пам'ять пророка Єлисея. Інші назви свята: «Єлисей», «День Єлисея», «Гречкосій».

Єлисей був відомий як учень і слуга пророка Іллі, який був присутній під час його вознесіння на небо. Також говорили про пророцтва Єлисея при всіх чотирьох царях Ізраїлю. Він здійснив велику кількість чудес, зокрема, воскрешав мертвих.

Єлисей народився в родині багатого орача. Одного разу пророк Ілля закликав його до себе і зробив своїм учнем. Після смерті свого вчителя Єлисей сам став пророком. Помер він у глибокій старості, коли йому виповнилося 100 років.

На Єлисея слід відмовитися від алкоголю і, наскільки це можливо, від лікарських препаратів. Також не варто наїдатися, навпаки, краще трохи поголодувати.

А ще заборонено одягати речі темних відтінків й не варто позичати сьогодні комусь гроші.

Здавна існують погодні прикмети на цей день: якщо весь день йде дощ - така ж погода буде ще 7 тижнів;

Зірки блищать – до спекотної погоди, мерехтять – до дощу з грозою; багато мошок і комарів – буде хороший врожай ягід та грибів.

Щорічно в останню неділю червня ми відзначаємо День молоді. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, любові і романтики. Саме вони, сьогоднішні школярі і студенти, вже завтра будуть визначати шляхи розвитку країни. І віриться, що вони не блукатимуть манівцями, не зрадять вибір своїх батьків і утвердять Україну як квітучу успішну європейську державу.

Міжнародний день рибальства. Немає більш приємного заняття на природі, як сісти з вудкою біля річки чи ставка та впіймати якогось сазана чи линка. Хто з нас жодного разу із надією не пильнував за поплавком, сподіваючись не успіх? Отож, немає таких! Тому День рибальства не лише професійне, але й всенародне свято! А щодо рибальства як засобу харчового забезпечення, то воно в Україні є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності. Тож усім нам побажаємо: «Ні хвоста, ні луски!»

Іменинники - Олександр, Георгій, Єлисей, Мефодій, Павло, Микола. 

17-й місячний день. Місяць у знаку Водолій. День відчуття радості від буття і внутрішньої свободи. Ідеальний для укладення шлюбу, розкріпачення, сублімації статевої енергії. Вище керівництво або держоргани в цей час краще не турбувати, а зайнятися організацією та проведенням різноманітних зборів і конференцій.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: +7,8°, а найтеплішим у 1961-му + 32,7°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-