24 червня: народний календар і астровісник

24 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Апостолів Варфоломія і Варнави; День праліне, День басейну

24 червня відзначається день пам'яті апостолів Варфоломія і Варнави. Вони навернули велику кількість людей до віри у Христа, а їхні життя і досі залишаються прикладом самовідданого служіння богу і людям.

У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній качається всяка нечиста сила.

У багатьох селах був поширений звичай цього дня не спати до світанку, оскільки можна почути співи ельфів, і це дуже хороший знак, що передвіщає захист від злих сил на весь рік.

24 червня кожного року світ відзначає неофіційне, проте дуже позитивне свято – День басейну.

Завдяки басейну ми маємо можливість поринути у літо в будь-яку пору року, насолоджуючись купанням. Крім того, басейн – невід’ємна частина таких різновидів спорту, як плавання, водне поло, стрибки з вишки тощо.

Перший басейн спорудили ще у третьому тисячолітті до нашого часу на території сучасного Пакистану.

Широке ж використання басейнів розпочалось з Великої Британії у XIX сторіччі. 24 червня – чудова нагода відвідати басейн з метою оздоровлення чи розваги у колі друзів.

Щорічно 24 червня відзначають День солодощі «праліне» з мелених або цільних горіхів, обсмажених в цукровому сиропі.

За переказами, праліне винайшов в XVII столітті особистий кухар маршала Франції маркіза дю Плессі-Пралена. Він просто помістив цілісний мигдальний горіх в карамельну оболонку і отримав десерт, гідний самого короля.

У наш час праліне має безліч смаків і робиться з різних видів горіхів. Крім класичного французького праліне з горіхів у карамелі, цим словом називають, також, м'яку шоколадно-горіхову цукеркову начинку (наприклад, знаменитих бельгійських шоколадних цукерок). Американське праліне, більш ніжне і густе, містить молоко або вершки, від чого по своїй текстурі нагадує вершкову помадку. Тож не дивно, що такий багатоликий десерт має своє власне свято. Спробуйте сьогодні хоча б один з його видів, і – солодкого дня!

Іменинники - Варфоломій, Єфрем, Варлам, Юхим, Марія, Аркадій.

14-15-й місячний день. Місяць у знаку Козерог. Сприятливий день для будь-яких починань, але успіх залежить виключно від нас самих. Сьогодні можете сміливо просувати свої пропозиції, вони обов'язково знайдуть відгук у керівництва. Хороший день для налагодження відносин з близькими.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1949 році: +7,8°, а найтеплішим у 1924-му: + 33,2°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-