23 червня: народний календар і астровісник

23 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
День Тимофія, Міжнародний Олімпійський день, День народження друкарської машинки, а також дізнаємось, для чого слід зав'язати на лівому зап'ясті червону вовняну нитку

Цього дня віряни згадують Прусського єпископа священномученика Тимофія. У народі день називається Тимофій Знаменний або просто день Тимофія.

Жив Тимофій у IV столітті. У сані єпископа міста Прусси проповідував християнство, навернув до цієї віри багато язичників. За святість і чистоту способу життя Бог обдарував Тимофія здатністю творити чудеса. Коли до влади прийшов правитель Юліан Відступник, почалися гоніння на християнську віру, а Тимофій був убитий за його наказом.

За народними традиціями це сприятливий день для того, щоб проводити магічні ритуали на продовження молодості і краси. Також сьогодні читають замовляння проти крадіжок на садових і дачних ділянках. У день Тимофія, щоб не піддатися спокусі, захистіть себе зав'язаною на лівому зап'ясті вовняною червоною ниткою.

Міжнародний Олімпійський день відзначається у всьому світі у зв’язку з відродженням олімпійського руху в його сучасному вигляді.

Спорт пов'язує всі народи на планеті, а в античні часи навіть припинялися війни під час проведення Олімпійських ігор. Нині в літніх Олімпіадах беруть участь спортсмени усіх континентів. Про масштаб цієї події свідчить той факт, що у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо візьмуть участь представники орієнтовно 205 країн світу. Вони розіграють 339 комплектів медалей в 33 видах спорту. Старт Олімпійських ігор, що мали відбутися минулого року і були перенесені через епідемію коронавірусу, анонсовано 23 липня цього року.

День народження друкарської машинки цілком заслужено відзначається по усьому світу, адже з появою цього пристрою відкрилася нова сторінка в історії письма і друку. 23 червня 1868 року американець Крістофер Шоулз запатентував у Вісконсині друкарську машинку. Ця дата і вважається її Днем народження. У 1873 році Шоулз запропонував своє удосконалене творіння збройовій фірмі «Ремінгтон і сини». У 1874 році почалося промислове виробництво і продаж друкарських машинок під назвою Ремінгтон №1.

Іменинники - Тимофій, Олександр, Микола, Василь, Антоніна.

13-14-й місячний день. Місяць у знаку Стрілець. День самоаналізу. Якщо вдасться проаналізувати свої помилки і зробити правильні висновки, то у вас з'явиться реальна можливість піднести свій авторитет в очах тих, хто поряд. Корисними будуть помірні фізичні навантаження, тож відвідайте спортзал. Сприятливі зміни очікуються в усіх сферах діяльності.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1983 році: +6,5°, а найтеплішим у 1946-му: +33,1°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-