19 червня: народний календар і астровісник

19 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Троїцька батьківська субота, День фермера, Всесвітній день дитячого футболу

Троїцька батьківська субота відзначається напередодні Святої Трійці. У православних християн це велике свято припадає на неділю, 20 червня. Відповідно, Троїцька Вселенська поминальна субота цього року 19 червня. Назва "батьківська", найімовірніше, походить від традиції називати покійних "батьками".

У Батьківську суботу напередодні Трійці церква здійснює поминання всіх хрещених християн, а парафіяни моляться за всіх покійних, незалежно від їхньої особистої близькості. Тому ця Батьківська субота й називається Вселенською.

До того ж здавна цього дня віряни подавали милостиню жебракам і нужденним за всіх безвісних покійних, а також влаштовувалася поминальна трапеза.

В Україні сьогодні вдруге відзначають День фермера. Дата 19 червня для професійного свята була обрана невипадково, адже в цей день  у 2003 році був прийнятий Закон України "Про фермерське господарство".

Неабиякий внесок у забезпечення продовольчої безпеки країни, у збереження й розвиток українського села роблять саме фермерські господарства. В Україні їх на сьогодні зареєстровано майже 48 тисяч, а це понад  63 відсотки від загальної кількості суб’єктів виробництва, зайнятих в аграрній галузі.

З 1 липня в нас запрацює ринок сільськогосподарської землі, що, звичайно ж, сприятиме подальшому розвитку фермерської справи. Інтенсифікація ж виробництва та запровадження сучасних технологій, безумовно, дозволять фермерам суттєво збільшити обсяги смачної продукції.

Всесвітній день дитячого футболу заснували ООН разом із ФІФА для залучення молоді до спорту, а також з метою привернення уваги світової спільноти до проблем дітей і пропаганди здорового способу життя.

В Україні розвитку дитячо-юнацького футболу приділяється особлива увага. І це не дивно, оскільки саме футбол є спортом № 1 у нашій країні.

У різних регіонах України проходять різноманітні футбольні турніри. Дуже популярним є дитячий турнір «Шкіряний м’яч», куратором якого є легенда київського «Динамо» Андрій Біба. Команда-переможець турніру «Шкіряний м’яч» фактично стає найкращою шкільною командою України.

Окремо треба відзначити дитячо-юнацькі чемпіонати України, які користуються дуже великою популярністю.

Іменинники - Георгій, Іларіон, Іона, Сусанна, Текля, Юхим.

10-й місячний день. Місяць у знаку Терези. Варто добре відпочити. Не слід напружуватися надмірно і починати нові проекти. Важкувато приймати важливі рішення, тож краще відкласти це на потім.

Потрібно бути готовим до боротьби зі спокусами, обманом та ілюзіями. Необхідно стримувати свої емоції, щоб не дратувати оточуючих.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1900 році: +5,9°; а найтеплішим у 1918-му: +34,4°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-