Прощання з Чапкісом відбудеться завтра в Національній філармонії

Прощання з Чапкісом відбудеться завтра в Національній філармонії

Укрінформ
Церемонія прощання з легендарним українським танцівником та хореографом Григорієм Чапкісом відбудеться 18 червня в Національній філармонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на його сторінці у Фейсбуці, яка містить чимало зворушливих слів про Маестро.

«Прощання з Григорієм Миколайовичем відбудеться 18 червня 2021 року (у п’ятницю) з 11:00 до 13:00 в Національній філармонії України (за адресою м .Київ, Володимирський узвіз, 2). Після того буде здійснюватися обряд поховання на Байковому кладовищі, де наш Легендарний Маестро знайде вічний спокій», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня на 92-му році пішов із життя танцівник, хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс.

«Пішов із життя великий танцівник, людина, особистість. З незламним характером, із сильною енергетикою, з бажанням жити та неповторним «рухом на паркеті». Ніколи не забуду його школу, його внесок в історію українського танцю», - зазначив у зв’язку із втратою Президент України Володимир Зеленський.

Київський університет імені Бориса Грінченка, де Григорій Чапкіс був професором кафедри хореографії Інституту мистецтв, у некролозі нагадав, що він був лауреатом міжнародних конкурсів, членом Національної спілки хореографів України, володарем титулів «Людина третього тисячоліття» та «Золотий фонд нації».

«Він прожив насичене і яскраве життя, танцюючи понад 80 років. Його трудовий шлях складав більше 70 років, він відвідав з гастролями 75 країн світу, а в 22 роки, виступаючи у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керівництвом Павла Вірського, став заслуженим артистом України. У 80-річному віці отримав почесне звання народного артиста України. Григорій Миколайович був членом журі різноманітних телешоу, останнє з яких – телевізійний проєкт «Танці з зірками». Заснував Школу танців Чапкіса, брав участь у численних благодійних акціях. За визначний особистий внесок у розвиток національної культури і хореографічного мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня», - ідеться в некролозі.

Зазначається, що Григорій Миколайович працював у Київському університеті імені Бориса Грінченка з січня 2016 року. Він завжди заряджав усіх своєю працездатністю та жагою до життя, притягальною харизмою, тонким почуттям гумору та оптимізмом. Чапкіс був ініціатором і танцмейстером Студентських благодійних балів Університету в Київській міській державній адміністрації. Із задоволенням вчив і студентів, і викладачів вишуканому бальному етикету та основним танцювальним па. «Професор Чапкіс завжди наголошував, що для нього це не робота, це – життя!.. Його називали Людина-легенда, видатний хореограф, мега-зірка», - зауважили в університеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-