Крадену старовинну плитку намагалися продати на Sotheby’s

Крадену старовинну плитку намагалися продати на Sotheby’s

Фото, відео
Укрінформ
Дві плитки, датовані 1575 роком, що були виставлені на аукціоні Sotheby’s у Лондоні в каталозі «Мистецтво ісламського світу та Індії», знято з продажу, оскільки вони є частинами панно, викраденого у мечеті в Адані 19 років тому.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформаційне агентство DHA.

«Дві з 223 плиток 500-річної давнини, викрадені з мечеті Адана Улу, були представлені в каталозі аукціону. Туреччина зупинила продаж зразків стародавньої кераміки», - повідомляє інформагентство.

Туреччина запобігла продажу краденої старовинної плитки на аукціоні Sotheby’s / Фото: DHA

Аукціон «Мистецтво ісламського світу та Індії», організований аукціонним домом Sotheby's у Лондоні стартував 31 березня 2021 року. На ньому вже було продано кілька коштовних артефактів. Зокрема портрет Сулеймана Пишного та 9 унікальних рукописних сторінок Корану. Останні були придбані муніципалітетом Стамбулу.

Панно з плиток, частини якого були виявлені серед лотів лондонського аукціону, було викрадене злодіями, під час реставрації мечеті Адана Улу, 6 грудня 2002 року. У 2009 році 67 з 223 плиток були знайдені в Стамбулі. Інші 156 були оголошені як викрадені по лінії Інтерполу.

Читайте також: Картину, яка може бути загубленим шедевром Караваджо, мало не продали за €1500

У 2011 році аукціонний будинок Christie's у Лондоні запропонував на продаж одну з тих плиток. Після звернення Міністерства культури й туризму Туреччини лот був знятий з продажу і повернутий до Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-