13 квітня: народний календар і астровісник

13 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні преподобного і чудотворного Іпатія, єпископа Гангрського; день сприятливий, проте не позбавлений несподіванок, не варто нагнітати атмосферу і псувати настрій  собі і оточенню

Святий Іпатій родом був з Кілікії, а єпископом був у місті Гангрі, у Пафлагонії. Про нього оповідають, що він за часів імператора Констанція чудесним способом спалив Величезного змія, що закрався до царської Скарбниці. Святий велів розкласти на площі великий вогонь, тоді, помолившись, підійшов до змія, вклавши йому до рота кінець свого жезла й іменем Христа Спасителя наказавши йому йти за ним, и так завів у вогонь.

Відомо, що святий Іпатій, разом з іншими святими отцями, взяв участь у Нікейському Соборі. Коли ж він повертався до Гангрі, на нього напали аріяни, побили сильно і скинули з гори у прірву, а одна жінка каменем добила святого мученика. Тіло його сховали у купі соломи. Та злочин не вдалось приховати, бо убивцю опанував диявол, і вона, б'ючи собі в груди каменем, прилюдно визнала свій страшний гріх. Тіло знайшли і поховали, а Бог прославив його мощі багатьма чудесами.

Іменинники сьогодні Анна, Йосип, Феофіл, Яків

2-3-й місячний день. Місяць у знаку зодіаку Телець. Телець - знак матеріальної стабільності, наполегливості і старанності, тому це найсприятливіший час для проведення різнопланових фінансових операцій і угод. Вкладення у цінні папери обов'язково призведе до отримання доходу. Так само добре йдуть справи, пов'язані з нерухомістю та будь-якими іншими майновими питаннями, включно з операціями з художніми цінностями.

Можливе загострення конфліктів навіть між близькими людьми. Щоб не нагнітати атмосферу і не псувати настрій ні собі, ні оточенню, бажано докласти максимум старань для придушення негативних емоцій, спрямувавши свою енергійність на фізичні вправи.

День сприятливий, проте не позбавлений несподіванок. Не дивуйтеся, якщо доведеться змінювати плани, займатися зовсім не тим, чим ви розраховували. Можливі якісь дивні збіги, а також дивні зустрічі, які справлять неоднозначне враження. Краще не поспішати з висновками і рішеннями; вам потрібен час, щоб в усьому розібратися.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішім цей день у Києві був у 1923 році: -4,7°, а найтеплішім у 1972-му - +25,6°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-