Swedish Film Institute допоможе зняти картину про війну на сході України «Спас»

Swedish Film Institute допоможе зняти картину про війну на сході України «Спас»

Укрінформ
Автори ігрового повнометражного фільму «Спас», що перебуває у стадії виробництва, повідомили про нову копродукцію стрічки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Фільм, який став одним з переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно, був підтриманий шведським фондом Swedish Film Institute, який представляє Mario Adamson і компанія Sisyfos Film Production», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що «Спас» - психологічна драма про наслідки війни на сході України. За сюжетом, солдат Лілія з позивним «Метелик» повертається додому після того, як два місяці провела в полоні. Вдома на неї чекають чоловік, мати та інші члени родини, але не всі готові зустріти її такою, якою вона тепер є. Згодом дівчина дізнається, що вагітна від того, хто зґвалтував її у полоні.

Читайте також: Раду з держпідтримки кінематографії очолив Артем Колюбаєв

«Сценарій повністю вигаданий. Але він натхнений дослідами реальних ветеранів, реальних добровольців, з якими я стикався або просто по життю, або під час виробництва документальних фільмів... Ми як країна перебуваємо в стані війни, який вимагає "чорно-білих" рішень і позицій, що є свої і є чужі. Але виходить, що реальність набагато складніша та сіріша... Я хотів би, аби це також підштовхувало глядача до пошуку орієнтира в ситуаціях, коли дуже легко втратити орієнтир», - коментує режисер Максим Наконечний.

Читайте також: Завершили зйомки фільму «Памфір»

Автори сценарію — Ірина Цілик та Максим Наконечний. Операторка — Христина Лизогуб. У ролях — Маргарита Бурковська, Любомир Валівоць, Мирослава Витриховська-Макар, Наталія Ворожбит, Мирослав Гай, Дмитро Лозовський, Катерина Примак, Дарія Лоренці Флац, Едвін Ліверич. Продюсерки — Дар’я Бассель та Єлізавета Сміт. Виробництво — TABOR production.

Стрічка «Спас/Spas» є продукцією України, Хорватії, Чехії та Швеції. Як нагадали в Держкіно, у жовтні 2020 року проєкт отримав фінансову підтримку від фонду Eurimages.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-