9 квітня: народний календар і астровісник

9 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кого зустрічатиме Мотря, чим зайняті нині вовки і як ведеться місяцю в Рибах

Церква нині вшановує святу Матрону Солунську, а також преподобного Іоанна прозорливого, Єгипетського, якого західні християни називають «святим Джоном з Єгипту». Народився майбутній святий на початку ІV століття у стародавньому єгипетському місті Лікополіс. Був теслею. В 25 років облишив працю і подався в пустелю, де став учнем ченця-відлюдника. Десять років провів Іоанн біля наставника, знаходячись у цілковитому до нього послуху. Святий преподобний Касіян Римлянин розповідає про те, як старий чернець наказував Іоаннові день у день упродовж року поливати встромлену в пісок суху палицю. І той, долаючи чималий шлях, ішов спочатку по воду, а потім повертався під спекотним сонцем і поливав суху палицю. І диво – палиця пустила коріння і зацвіла… Після смерті наставника Іоанн п’ять років подорожував по різноманітних монастирях, а потім і сам став ченцем-відлюдником. Перебував в аскезі й постійній молитві. Уславився тим, що вмів зціляти хворих і передбачати майбутнє. Зокрема, передрік майбутні перемоги імператорові Феодосію Великому. Про святого Іоанна Єгипетського писав блаженний Августин, дивуючись його подвижництву і силі молитви.

В давнину вважалося, що на Матрони завершується приліт ранніх птахів. “Мотря вийшла з хати пташок зустрічати”, - казали колись. Також о цій порі у вовків з’являлося потомство.

Іменинники сьогодні Матрона, Іван, Феодосій.

27-й місячний день, Місяць у Рибах. Наближаємося до завершення старого місячного циклу і початку нового. Наші сили, підвладні місячній енергії, спадають. Стаємо вразливими не тільки у фізичному плані, але й у психо-емоційному. Бажано в ці дні обмежити вживання важкої жирної їжі, алкоголю, уникати надмірних фізичних навантажень. Голий раціоналізм і скепсис сьогодні нікого не порятують. Натомість поєднання розуму з тонкою інтуїцією може дати чудові результати. Залишайтеся також трішечки «над» суєтою, аби бачити загальну картину й тримати ситуацію під контролем.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1896 році: –5,1°, а найтеплішим у 1972-му - +23,8°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-