Фестиваль Beldocs запрошує українських кінематографістів до участі в індустрійній секції

Фестиваль Beldocs запрошує українських кінематографістів до участі в індустрійній секції

Укрінформ
Міжнародний фестиваль документального кіно документального кіно Beldocs (International documentary film festival Beldocs) запрошує українських кінематографістів до участі в індустрійній секції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Індустрійна секція відбудеться 10-15 вересня 2021 року в Белграді (Сербія). Фестиваль продовжив строк подання заявок до 30 квітня.

“Заявки можна подати за трьома напрямами: Beldocs in Progress, Beldocs Academy та Documentaries for Kids & Youth Development Workshop”, - ідеться в повідомленні.

Beldocs in Progress — платформа для представлення переконливих та візуально сильних документальних проєктів у стадії виробництва та постпродакшену представникам міжнародної галузі. Складається з одноденного семінару з підготовки пітчингу, за яким проводиться публічна презентація проєктів, включаючи демонстрацію 15-20 хвилин відредагованих сцен, групі міжнародних експертів.

Beldocs Academy — навчальний семінар для авторів проєктів VR/AR (віртуальна та доповнена реальність), який проводить команда міжнародних викладачів.

Documentaries for Kids & Youth Development Workshop — дводенний семінар для авторів документальних фільмів для дітей та юнацтва.

В індустрійній секції Beldocs Industry братимуть участь кінематографісти із Західних Балкан (Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Словенія, Сербія) та країн пострадянського простору (Україна, Естонія, Грузія, Латвія, Литва, Молдова).

Читайте також: Кінофестиваль Docudays UA оголосив переможців

International documentary film festival Beldocs є одним із найбільших на Балканах фестивалів документального кіно. З моменту свого заснування у 2008 році команда Beldocs, яка є абсолютним противником будь-якого виду цензури, автоцензури чи заборони художньої творчості, намагається створити унікальний простір, де відверто обговорюються актуальні проблеми, що стоять перед людством.

Як повідомляв Укрінформ, створений за підтримки Держкіно повнометражний ігровий дебют режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» відібрали до програми фестивалю New Directors/New Films (ND/NF) у Нью-Йорку.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-