6 квітня: народний календар і астровісник

6 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Якова; хто врятує від вроків, навіщо палити старий капелюх і постоли, а також про ноги у Водолії

Переддень Благовіщення, святих Захарія і Якова. Преподобний Захарія жив на межі ХІІІ–ХIV століть і був ченцем Києво-Печерського монастиря. Серед київського люду він зажив слави як великий подвижник і аскет. Святий майже нічого не їв – ні печеного, ні вареного, лише після заходу сонця пив святу воду, з’їдав шматочок просфори або якогось зілля. Біси боялися навіть самого імені святого. Чимало православного люду порятував чернець від нападів злих духів. Мощі преподобного покояться нині в Дальніх печерах Києво-Печерської лаври і є дуже помічними від вроків.

Напередодні Благовіщення існували такі звичаї: пізно ввечері, щоб корови давали багато молока, наповнювали відра й дійниці водою; задля убезпечення від відьом, маком-самосієм засівали хліви та спалювали старі постоли чи капелюхи – попіл давали тим тваринам, які важко звикали до пасовиськ. А ще казали: «На Захарія і Якова весна бува ніякова». Спостерігали, якою буде ніч: теплою – на добру весну, холодною – не буде і теплої весни. Також ця ніч вважалася віщою – можна було знайти скарб і зрозуміти мову звірів і птахів.

З іменинами вітайте Артема, Якова, Захара, Петра.

24-й місячний день, Місяць у Водолії. Сонце, Меркурій і Венера в Овні. Енергія імпульсивна, як і годиться Овнові, але не руйнівна. Закінчується дуже важливий місячний цикл у Рибах. За шість днів – молодик в Овні. Готуймося до великого оновлення… Питання лише в тому, чи комфортним воно буде, або ж навпаки – болісним і неприємним? Поратися в саду і на городі у дні Водолія не варто, адже він не належить до родючих знаків Зодіаку. Зверніть увагу також на власні ніжки – у кого є проблеми з венами – уникайте в дні Водолія великих навантажень на ноги; натомість робіть легкі масажі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році: – 6,6°, а найтеплішим у 1968-му, аж +24,7°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-