1 квітня: народний календар і астровісник

1 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святого Хризанта; чим живе світ і на що сподівається, та які борги не можна віддавати

Чи брехня сьогодні і не всесвітня, а в нас вже 1 квітня! А тепер дещо про питомо українське слово “брехати”. Воно означає “говорити неправду”, “гавкати” і має близько 15 похідних! Серед них і слово «брехунець». У давнину українці так називали адвокатів, а за радянських часів — дротовий радіоприймач. Існує також чимало прислів’їв і приказок про брехню: «Туди брехнею перейдеш, а назад трудно», «З брехні не мруть, та більше віри не ймуть», «Брехати – не ціпом махати», «Брехливу собаку дальше чути», «Нема того дерева, щоб на йому яка птиця не сиділа – нема того чоловіка, щоб хоч трохи не збрехав», «Воно то правда, та брехнею дуже пахне», «Як не брехне, то й не дихне», «То така правда, як пси траву їдять», «Нехай на тебе индики брешуть!». Цікавою є й така приказка: «Брехнею світ живе, а на правду надієця» (записано наприкінці ХІХ століття).

До цього дня мали зійти останні сніги, тому спостерігали: якщо вода стікає шумливо, то повинні бути густі трави, якщо тихо – кволі. Народна примовка стверджує: «Як Хризант погідний, то буде рік дорідний».

Іменинники сьогодні Дарина, Іларія, Дмитро, Іван, Софія.

19-й місячний день. Активний, потужний і часом небезпечний. Ця місячна доба позначена високою вірогідністю конфліктів, тому уникайте людей, схильних до конфронтації і тих, хто звик чути тільки себе. Коли ж уникнути комунікаційного напруження не вдасться – намагайтеся тримати власні емоції під контролем. В якомусь сенсі з вашої сьогоднішньої поведінки буде знята астральна калька. Починати щось нове сьогодні не бажано, а всі нові ідеї та пропозиції піддавайте прискіпливому аналізу. Не можна нічого позичати і віддавати борги. Правдивого квітня!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: – 8,7°, а найтеплішим у 2016-му - +20,3°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-