На Docudays UA сьогодні - світова прем’єра фільму «Сіль із Бонневілю»

На Docudays UA сьогодні - світова прем’єра фільму «Сіль із Бонневілю»

Фото
Укрінформ
На фестивалі документального кіно Docudays UA сьогодні відбудеться світова прем’єра фільму “Сіль з Бонневілю”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

“На 18-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, який проходить онлайн, сьогодні відбудеться світова прем’єра фільму "Сіль з Бонневілю" режисера Семена Мозгового. Стрічка, створена за підтримки Держкіно, є учасником національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА й розповідає про жагу двох українських хлопців встановити світовий рекорд швидкості на модифікованому мотоциклі "Іж-49" 1951 року випуску”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Анімаційний фільм «Глибока вода» відібрали до конкурсу фестивалю у Загребі

За сюжетом, Назар та Макс проводять час у гаражі на столичному Святошині, готуючи мотоцикл, а потім долають сотні кілометрів по дорозі до Бонневілю у штаті Юта (США). Це величезне висохле солоне озеро є головним у світі майданчиком із встановлення рекордів швидкості, куди з'їжджаються тисячі людей, щоб вирішити, хто буде новим чемпіоном,і саме там, на іншому кінці світу, кожен із них розуміє, для чого він тут.

Розмова про картину із режисером відбудеться сьогодні о 19:00, після чого фільм можна буде подивитися в онлайн-кінотеатрі фестивалю Docudays UA.

Читайте також: Завершили зйомки фільму «Памфір»

18-й Docudays UA проходить по 4 квітня. У зв’язку із впровадженням у Києві суворих карантинних обмежень фестиваль відбувається онлайн за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно має намір влітку запустити марафон фільмів до 30-ї річниці Незалежності України.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-